Hirdetés
Archivum

Kialakult a Sweet 16 mezõnye:

:

Hirdetés

Az elmúlt két nap folyamán ismét megfelezõdött a bajnoki címért küzdõ csapatok száma az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában. Kialakult a legjobb 16 mezõnye, a Sweet 16. A második kör már hozott meglepetéseket, de az elsõ helyen rangsoroltak mind továbbjutottak.

A felsõ ágon, ha lehet így fogalmazni, a philadelphiai regionális döntõbe a Connecticut könnyedén kvalifikálta magát, miután Tiffany Hayes 23 pontjának köszönhetõen 64-40-re verték a Purdue egyetem alakulatát. Geno Auriemma együttese a folytatásban a Georgetown csapatával találkozik. Ennek a párharcnak a gyõztese a regionális fináléban DePaul-Duke párharc gyõztesével méri össze erejét.

A dayton-i regionális döntõbe az elsõ helyen kiemelt Tennessee a Marquette 9 pontos legyõzésével jutott el. Õk majd a negyedik kiemelt Ohio State alakulatával találkoznak. Ennek a párharcnak a gyõztese az Oklahoma-Notre Dame párharcot sikerrel megvívó csapattal találkozik.

A spokane-i regionális döntõbe vezetõ ág hozta a legnagyobb meglepetést. Az elsõ helyen kiemelt Stanford könnyed játékkal jutott túl a St. John’s együttesén és õk majd a North Carolinával játszanak, ez nagyjából megfelel az erõviszyonoknak. Viszont az ellenfelük a Gonzaga-Louisville kettõsbõl kerül ki. Ennek az az érdekessége, hogy a hetedik helyen kiemelt Louisville a második Xaviert búcsúztatta, míg a 11. helyen kiemelt Gonzaga a harmadik helyen rangsorolt UCLA egyetem csapatán át jutott el a regionális döntõbe.

A dallasi regionális döntõben az elsõ helyen kiemelt Baylor a Green Bay együttesével találkozik a fináléba kerülésért és ennek a párnak a gyõztese a Texas A&M – Georgia párosból továbbjutó alakulattal mérheti össze erejét.


A teljes eredménylista és ágrajz

/a képre kattintva nagy felbontásban is megjelenik az ábra/

Hirdetés