Hirdetés
Archivum

Kialakult a Sweet 16 mezõnye:

:

Hirdetés

Lezárult a második kör az NCAA Divíziós I-es nõi kosárlabda bajnokságában. Már csak 16 csapat van versenyben a bajnoki címért. Nem kevés meglepetés született, elég annyit mondani, hogy két párosításban is a 11. kiemelt legyõzte a 3. helyen rangsorolt riválisát.

Az Albany Régióban a UConn könnyedén 71-46-ra gyõzte le a Quinnipiac csapatát. Ez azt jelenti, hogy nem szakadt meg a nagy sorozat, az elmúlt 25 évben a UConn mindig eljutott legalább a legjobb 16-ig. A címvédõ South Carolina A’ja Wilson klasszis teljesítményével 66-56-ra verte a Virginiát. A UConn a Duke gárdájával mérkõzik a regionális döntõbe kerülésért. A másik ágon viszont óriási meglepetés született. A 11. helyen rangsorolt Buffalo gyakorlatilag végig vezetve verte a 3. Florida State csapatát és így készülhet a South Carolina elleni regionális elõdöntõre.

A Spokane Régióban az elsõ helyen rangsorolt Notre Dame könnyedén 98-72-re verte a Villanova csapatát és sorozatban kilencedik alkalommal jutott a legjobb négy közé. Az ellenfelük a regionális elõdöntõben a Texas A&M lesz. Õk egy hatalmas meccsen a negyedik negyedben 10 pontos hátrányból fordítva 80-79-re gyõzték le a DePaul-t. A másik ágon az Oregonnak nem okozott gondot a továbbjutás, Kaposi Pálma csapatát a Minnesotát verték. Óriási meglepetésre a regionális elõdöntõben a 11. helyen rangsorolt Central Michigan lesz az ellenfelük, akik a 3. helyen kiemelt Ohio State alakulatát 95-78 arányban gyõzték le.

A Kansas City Régióban az elsõ helyen kiemelt Mississippi State 71-56-ra verte az Oklahoma State csapatát Victoria Vivians 21 pontjával. Az ellenfelük a regionális elõdöntõben a 4. helyen rangsorolt NC State lesz, akik eddig magabiztosak ezen az ágon. A Maryland ellen sem hibáztak, 74-60-as sikerrel léptek tovább. A másik ágon a régióban második helyen rangsorolt Texas könnyedén 85-65-re múlta felül az Arizona State gárdáját. Ez az egyetlen régió, ahol az elsõ négy kiemelt jutott a négy közé. A UCLA ugyanis nem hibázott a Creighton ellen. A 21 pontot jegyzõ Jordin Canada vezetésével 86-64-es sikert arattak.

A Lexington Régióban az elsõ helyen rangsorolt Louisville 90-72-re verte a Marquette alakulatát. Villámrajtot vettek, a 34-16-os elsõ negyed eldöntötte a gyõztes kilétét. A regionális elõdöntõben a Stanford gárdájával mérkõznek, akik hasonlóan simán 90-70-re verték az FGCU alakulatát. Itt a 33-17-es elsõ negyed döntött. A másik ágon a régió második kiemeltje a Baylor egy könnyed 80-58-as sikerrel lépett tovább. Lauren Cox 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát ért el a Michigan legyõzése alkalmával. Az ellenfelük az elõdöntõben az Oregon State lesz, akik óriási meglepetésre 66-59-re gyõzték le a Tennessee-t.

A regionális elõdöntõket március 23-án és 24-én rendezik, míg a regionális döntõre március 25-én és 26-án kerül sor.

Ágrajz

Hirdetés