Hirdetés
Archivum

Kialakult a Szpartak Moszkva kerete:

:

Hirdetés

A Fiba Europe honlapja egy részletes összeállítást közölt az EuroLiga címvédõ Szpartak Moszkváról. A világ legerõsebb klubcsapatának a kerete átalakul az elõzõ szezonhoz képest, ugyanakkor a minõségi nõi kosárlabda híveinek nagyon jó hír, hogy Kalmanovics halála után is maradt pénz és energia egy jó csapat építésére.

A gárda vezetõedzõje továbbra is Pokey Chatman lesz. A megfelelõ szakmai munkára pedig garancia, hogy a teljes szakmai stáb elkötelezte magát a folytatás mellett. A négyszeres EuroLiga gyõztesnél közel 50%-al kevesebb pénzt költhettek játékosokra, de így is maradt Sue Bird, Anete Jekabsone, Marina Karpunina, Ilona Korstin, Irina Osipova, Sonja Petrovic és Natalia Vieru.

Visszatér a gárdához Lauren Jackson, aki az elmúlt szezonban egy hosszabb sérülés után nem vállalta az európai megmérettetést, helyette Ausztráliában pattogtatott. A világbajnok center mellett Katia Demagina és Noelle Quinn is újra moszkvai mezt húz majd.

Ami pedig a teljesen új érkezõket illeti, három igazán tehetséges, fiatal játékos szerzõdött a Szpartakhoz. A Sopronban befutott Jelena Milovanovics, illetve Nadezda Grishaeva és Epiphanny Prince is aláírt az EuroLiga gyõzelemre törõ alakulathoz. Mert a célok bizony nem változtak, vissza szeretnék szerezni az orosz trónt a nagy rivális Jekatyerinburgtól és újra EuroLigát is nyerne Pokey Chatman hölgykoszorúja.

Hirdetés