Hirdetés
Archivum

Kialakult az Adria Liga négyes döntõjének mezõnye:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárult a nõi kosárlabda Adria Liga 22 fordulós alapszakasza. A belgrádi négyes döntõbe a hazai Partizan Galenika Belgrád mellett az EuroLigában edzõdött Gospic, illetve a Sibenik és a szlovén Celje kvalifikálta magát.

Nem hozott meglepetést a nõi kosárlabda Adria Liga hétvégén véget ért alapszakasza. A legjobbnak az EuroLiga rutinnal rendelkezõ és az õsz folyamán Sopronban is pályára lépõ Gospic bizonyult. A legjobb horvát gárda a tavalyi évvel ellentétben idén ugyan nem maradt veretlen, 19 gyõzelmet arattak és 3 vereséget szenvedtek el, de a Final Four szereplésük egy percig nem volt veszélyben. A Reid, Maslowski, Mandir, Ivezic négyes által vezetett Gospic idén is kiemelkedik a sorozat mezõnyébõl.

A horvátok életét az alapszakasz második Partizan Galenika Belgrád nehezítheti csak meg. Egyrészt Belgrádban rendezik március elsõ hétvégéjén a négyes döntõt, másrészt az Európa Kupában edzõdött alakulat idén a nyitó fordulóban egy pontgazdag mérkõzésen 100-96-ra verte a horvátokat. Igaz a Gospic visszavágott és 9 ponttal múlta felül riválisát 11 fordulóval késõbb. A szerbeknél elsõsorban a detroiti születésû Jasmine Stone és Milica Dabovic remekelt az alapszakaszban.

A négyes döntõbe a két meghatározó csapat mellett a szebb napokat látott Sibenik és a legjobb szlovén együttes, a Merkur Celje jutott be.

A március 4-én esedékes elõdöntõben a Gospic játszik a Celjével és a belgrádiak mérkõznek a Sibenikkel.

Az alapszakasz végeredménye

1. Gospic 19-3
2. Partizan Galenika Belgrád 17-5
3. Jolly Sibenik 16-6
4. Merkur Celje 16-6
5. Jedinstvo BP 14-8
6. Radivoj Korac 11-11
7. Lupa Promotion Novi Zagreb 10-12
8. Celik 9-13
9. Vozdovac 7-15
10. Vojvodina 6-16
11. AJM Maribor 5-17
12. Medvescak Zagreb 2-20

Hirdetés