Hirdetés
Archivum

Kialakult az amerikai egyetemi F4 mezõnye:

:

Hirdetés

Hétfõrõl keddre virradóra kialakult az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában a dallasi Final Four mezõnye. A UConn, a Mississippi St., a Stanford és a South Carolina szállhat harcba a végsõ gyõzelemért.

A bridgeport-i régióból a UConn jutott el a négyes döntõbe. A nyolcaddöntõben a UCLA gárdáját 86-71-re gyõzték le. Bár az elsõ negyed hajrájától kézben tartotta a meccset Geno Auriemma együttese, de a UCLA nagyon szépen helyt tudott állni. Jobban, mint a negyeddöntõben az Oregon, akiket a sorozatban ötödik gyõzelmére készülõ címvédõ 90-52-re ütött ki.

Oklahoma City régióból a Mississippi St. kvalifikálta magát, akik fennállásuk során elõször szerepelnek majd a négyes döntõben. A nyolcaddöntõben a Washington-t verték 75-64-re, majd jött a régió fináléja. Itt drámai csatában, hosszabbítás után múlták felül 94-85-re az elsõ helyen kiemelt Baylor-t.

A lexingtoni régióból a Stanford jutott a Final Four-ba. A nyolcaddöntõben extra második félidõvel verték a Texas-t. A negyeddöntõben, a régió fináléjában 76-75-re gyõzték le a Notre Dame gárdáját. A félidõben a Notre Dame 45-31-re vezetett, de ezt követõen a Stanford fordított és végül megnyerte a meccset.

A stockton-i régióból a South Carolina kvalifikálta magát a négyes döntõbe. A nyolcaddöntõben az idei rájátszás meglepetéscsapatát a Quinnipiac együttesét verték nagyon simán, 100-58-ra. Ezt követõen a négy közé jutásról döntõ találkozón a Florida St. alakulatát múlták felül 71-64-re. Bár nagy különbség nem alakult ki, de végig kézben tartotta a meccset a South Carolina.

A Final Four küzdelmeit március 31. és április 2. között rendezik Dallasban.

Az elõdöntõk párosítása:
UConn – Mississippi St.
Stanford – South Carolina

Az ágrajz

Hirdetés