Hirdetés
Archivum

Kialakult az amszterdami 3×3-as Európa-bajnokság mezõnye:

:

Hirdetés

A nantes-i Világbajnokság után nem volt sok ideje pihenni az európai válogatottaknak, hiszen hétvégén két helyszínen 3×3-as Eb-selejtezõt rendeztek. A magyar válogatott Andorrából kvalifikálta magát, míg a másik csoport a franciaországi Poitiers városában küzdött.

A magyar válogatott andorrai menetelését nagy terjedelemben követtük. A tornát veretlenül megnyerõ magyar együttes mellett Svájc, Olaszország, Románia és Szlovákia kvalifikálta magát a kontinenstornára.

Poitiers egy bõvebb mezõnynek, 12 csapatos nõi tornának adott otthont. Innen hat válogatott jutott tovább. A világbajnok Oroszország és Spanyolország rivalizálását hozta ez az erõfelmérõ.

A csoportkörben a spanyolok megverték az oroszokat, de a döntõben a friss világbajnok visszavágott. Ezen két kiemelkedõ válogatott mellett Csehország, Írország, Franciaország és a ceglédi Jelena Maksimovic-ot is soraiban tudó Szerbia jutott tovább. Meglepetésre a világbajnoki elõdöntõs riválisunk, Ukrajna nem lesz ott az Európa-bajnokságon. Mindössze a 7. helyet szerezték meg.

Hirdetés