Hirdetés
USA

Kialakult az egyetemi Final Four mezőnye az Egyesült Államokban:

:

Fotó: Iowa WBB

Hirdetés

Vasárnap és hétfőn rendezték az NCAA Divízió I-es kosárlabda bajnokságának negyeddöntőit. Kialakult a hétvégi Final Four mezőnye és az elődöntők párosítása.

A clevelandi Final Four során a fináléba kerülésért pénteken az Iowa és a UConn, illetve a South Carolina és az NC State csatázik majd.

A negyeddöntő kör (Elite 8) legjobban várt párharca az Iowa és a LSU összecsapása volt. A tavalyi döntő párosítása ismétlődött meg. Egy kiváló iramú és szórakoztató mérkőzésen az Iowa 94-87-re múlta felül nagy riválisát. A harmadik negyedben növelték 10 pont fölé az előnyüket és gyakorlatilag végig kézben tartották az irányítást. Caitlin Clark 41 ponttal, 12 gólpasszal és 7 lepattanóval vezette győzelemre az Iowát, míg az LSU gárdájában a mérkőzés elején elszenvedett bokasérülése ellenére 35 percet játszó Angel Reese 17 ponttal és 20 lepattanóval jegyzett dupla-duplát.

A UConn 80-73-ra győzte le az USC csapatát. A végig szoros találkozón az utolsó öt percben 65-64 után lépett el a UConn. Geno Auriemma együttese fennállása során 23. alkalommal jutott a legjobb négy közé. Paige Bueckers 28 ponttal és 10 lepattanóval ért el dupla-duplát, Aaliyah Edwards 24 egységig jutott.

Fotó: UConn WBB

A South Carolina 70-58-ra verte az Oregont. Sokáig jól tartotta magát az Oregon és végül a harmadik negyedben 12-0-val tudott robbantani Dawn Staley együttese. Tessa Johnson a padról hozott extrát 15 ponttal, míg Kamilla Cardoso 12 ponttal és 9 lepattanóval zárt. Ki kell emelni, hogy a South Carolina mind a kilenc pályára lépő játékosa betalált.

Az NC State 76-66 arányban bizonyult jobbnak a Texas-nál. Az NC State gyakorlatilag végig vezetett az összecsapáson, az előnyük a 18 pontot is elérte. A Texas becsülettel küzdött, a negyedik negyedben többször visszakapaszkodtak 8-9 egységre, de reális győzelmi esélyeik nem mutatkoztak. Aziaha James 27 ponttal lett a legeredményesebb, míg River Baldwin 16 ponttal zárt a győztes csapatban.

A négy régió négy győztese

Iowa

UConn

South Carolina

NC State

Hirdetés