Hirdetés
Archivum

Kialakult az Elite Eight mezõnye:

:

Hirdetés

A hétvégén kialakult az Elite Eight mezõnye az egyetemi nõi kosárlabda bajnokságban. A négy regionális fináléból háromban az elsõ és a második helyen rangsorolt gárdák csapnak össze, a papírforma mindössze egy régióban borult.

Philadelphiában a Connecticut és a Georgetown, illetve a Duke és a DePaul küzdött a döntõbe jutásért. Kisebb meglepetésre a Connecticut megizzadt a Georgetown gárdájával. Geno Auriemma együttese 9 perccel a lefújás elõtt még 53-46-os hátrányban volt, majd Maya Moore vezetésével 16-2-es futással húzták be a gyõzelmet. A Duke Deirdre Naughton utolsó percben dobott két triplájával verte a DePaul gárdáját. Érdekeség a Connecticut – Duke finálé elé, hogy a két gárda január 31-én már találkozott és akkor a Connecticut 87-51-es gyõzelmet ünnepelhetett.

Dayton városában az elsõ kiemelt Tennesse az Ohio State egyetemmel találkozott. A mérkõzés a második félidõ feléig 58-57-ig szoros volt, majd a magasabban rangsorolt alakulat elhúzott. A másik találkozón a Notre-Dame 25 ponttal verte az Oklahoma gárdáját. Ebben a régióban tehát Tennesse-Notre-Dame fináléra kerül sor.

Spokane városában az elsõ kiemelt Stanford nagy csatában jutott túl a North Carolina együttesén, míg a Gonzaga 11. kiemeltként játszhat regionális döntõt, miután 8 ponttal verte a Louisville alakulatát.

Dallasban viszont nem borult a papírforma, ott az elsõ két kiemelt találkozik a fináléban. A Baylor 10 ponttal a verte a Green Bay-t. Az alacsonyabban rangsorolt gárda hõsiesen küzdött, de fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudás elõtt. A másik elõdöntõben pedig a Texas A&M 41 ponttal ütötte ki a váratlanul keveset mutató Georgiát.

A regionális döntõket kedden és szerdán hajnalban rendezik.

Eredmények és ágrajz

/a képre kattintva az ábra nagy felbontásban is elérhetõ/

Hirdetés