Hirdetés
Archivum

Kialakult az Elite Eight mezõnye:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton rendezték az NCAA Divízió I-es nõi kosárlabda bajnokságában a regionális elõdöntõket. Mind a négy régióban megvannak a döntõk párosításai, melyek gyõztesei jövõ hétvégén a Final Four-ban küzdenek a bajnoki címért.

Az Albany Régióban megvalósult a legjobban várt párosítás, a UConn és a címvédõ South Carolina csatázik majd kedden hajnalban. A UConn 72-59-re gyõzte le a Duke gárdáját. Bár a számszerû eredményben nincs nagy különbség, Geno Auriemma együttese végig vezetett az összecsapáson. Négy UConn játékos is kétszámjegyû pontot ért el. A South Carolina 79-63-ra múlta felül a Buffalo alakulatát. A félidõre 10 pontos különbség alakult ki. A’ja Wilson dupla-duplával (20 pont, 13 lepattanó) vezette gyõzelemre a címvédõt.

A Spokane Régióban a Notre Dame és az Oregon mérkõzik a Final Four-ba kerülésért. A Notre Dame 90-84-re verte a Texas A&M alakulatát. A szoros elsõ félidõ után a harmadik negyedben ragadta magához a kezdeményezést a Notre Dame, melynek keretében Arike Ogunbowale 27, Marina Mabery 25 pontot ért el. Az ellenfelük az Oregon lesz, akik 83-69 arányban bizonyultak jobbnak a Central Michigan alakulatánál. Az Oregon már a 24-12-es elsõ negyedtõl kézben tartotta az irányítást. Ruthy Hebard nagy meccse volt ez, aki 23 pontot és 14 lepattanót jegyzett.

A Kansas City Régióban a Mississippi State és az UCLA csatázik a négyes döntõért. A Mississippi State 71-57-re gyõzte le az NC State csapatát. A harmadik negyedben alakult ki a végeredményben is megjelenõ különbség. Teaira McCowan teljesítményét kell kiemelni, aki mezõnybõl nem hibázott dobást. Mind a 11 kísérlete utat talált a gyûrûbe és így végül 24 ponttal, 15 lepattanóval zárt. A UCLA 84-75-re gyõzte le a Texas-t és ezzel 1999 után került ismét a legjobb nyolc gárda közé. A UCLA végig kézben tartotta az irányítást, Jordin Canada 22 ponttal lett a legeredményesebbjük.

A Lexington Régióban a Louisville és az Oregon State mérkõzik a Final Four szereplésért. A Louisville 86-59-re ütötte ki a Stanford gárdáját. A hétvége legsimább meccse volt, az utolsó 15 percet elengedte a Stanford. A 24 pontos Asia Durr remekelt a Louisville gárdájában. Az Oregon State 72-67-re gyõzte le a Baylor-t és ezzel megszakította a 30 meccses gyõzelmi sorozatukat. Fordulatos összecsapás volt, ahol a negyedik negyed elején egy 10-3-as sorozattal hagyta állva riválisát az Oregon State. Az összecsapáson a németek tehetsége Marie Gülich remekelt, 26 ponttal lett a gyõztes gárda legeredményesebbje.

Mérkõzések a Final Four szereplésért

Március 25., vasárnap
18:00 Louisville – Oregon State

Március 26., hétfõ
1:30 Mississippi State – UCLA

Március 27., kedd
1:00 UConn – South Carolina
3:00 Notre Dame – Oregon

Hirdetés