Hirdetés
Archivum

Kialakult az elõdöntõk párosítása a Paralimpia kerekesszékes nõi kosárlabda tornáján:

:

Hirdetés

Csütörtökön már az elõdöntõkre kerül sor a Paralimpia kerekesszékes nõi kosárlabda tornáján. Izgalmas és fordulatos küzdelem jellemzi eddig a játékokat, ahol a nõi szakágban igazán nagy meglepetést nem hozott a kerekesszékes kosárlabda.

Az A-csoportot 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel megnyerõ Európa-bajnok németek a hollandokkal elõdöntõznek. Ez a két gárda vívta tavaly szeptemberben a kontinenstorna fináléját is. A németek a negyeddöntõben a vártnál nagyobb különbséggel 76-28-ra kiütötték Franciaországot. A B-csoportban második helyen záró hollandok pedig egy jóval szorosabb mérkõzésen 78-60-ra múlták felül a világbajnoki címvédõ Kanadát. Ez volt a negyeddöntõk slágermeccse Rióban.

A másik ágon az Egyesült Államok és Nagy-Britannia mérkõzik a döntõbe kerülésért. Az amerikaiak a B-csoportot veretlenül nyerték és a negyeddöntõben 66-35-re kiütötték a házigazda Brazíliát. A britek pedig az A-csoportban lettek másodikak a németek mögött, szintén 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel. A britek Kínát verték egyoldalú meccsen 57-38-ra a negyeddöntõben.

Hirdetés