Hirdetés
Archivum

Kialakult az elõdöntõk párosítása az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, szerdán és csütörtökön rendezték a nõi kosárlabda Európa Kupa negyeddöntõinek visszavágóit. Kialakult az eldöntõk párosítása.

A második számú európai kupasorozatban a döntõbe kerülésért Lattes Montpellier – Spar Citylift Girona és Nagyezsda Orenburg – Famila Schio párharcokat rendeznek. A vesrenykiírás szerinti hivatalos FIBA játéknapok március 21. és 28. A csapatok, a médiapartnerek, illetve a FIBA munkatársainak idõpont-egyeztetésére pénteken kerül sor. A menetrendet ezt követõen véglegesítik.

Az ágrajz szerint a felsõ ágon jön a Schio – Orenburg csata. Itt az elsõ meccset az olaszok rendezik. A negyeddöntõt tekintve mindkét gárda emlékezetes küzdelemben jutott tovább. A Schio a hazai 4 pontos veresége után a szezonban sokáig extrán menetelõ török Cukurova otthonában aratott 81-73-as sikert. Ez egyben azt is jelenti, hogy a sorozatban 2011 óta elõször nincs az elõdöntõben török gárda. Az Orenburg múlt héten 8 ponttal verte a Salamancát, de Spanyolországban a negyedik negyed elejére 16 pontos hátrányba kerültek. Innen fordítottak és biztosították be a továbbjutást.

A másik ágon Girona – Lattes Montpellier elõdöntõ lesz. A küzdelmek Spanyolországban kezdõdnek és a visszavágót bonyolítják le Franciaországban. A negyeddöntõben ezen az ágon sokkal egyértelmûbb volt a helyzet. A Lattes Montpellier 16 pontos elõnybe került idegenben az elsõ meccsen. A Carolo Basket gárdáját hazai pályán is legyõzték és magabiztosan léptek tovább. A Girona pedig 23 ponttal nyert Lyonban, így itt is formalitás lett a visszavágó. Ezen a franciák becsülettel küzdöttek, de 12 pontnál jobban nem tudtak ellépni. A harmadik negyedben átvette a vezetést a Girona és gond nélkül jutott a négy közé.

Ágrajz

Hirdetés