Hirdetés
Archivum

Kialakult az elõdöntõk párosítása az U17-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Szerdán rendezték Zaragozában az U17-es Világbajnokság negyeddöntõit. Nem az európai csapatok napja volt, a házigazda spanyolok és a franciák sem jutottak a legjobb négy közé.

Olaszország egy rendkívül izgalmas meccsen 58-56-ra gyõzte le az eddig veretlen Kanadát. Kanadának az utolsó másodpercekben még volt egy triplakísérlete a gyõzelemért, de az lejött a gyûrûrõl. Az olasz csapatban Sara Madera 14 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Ausztrália 83-53-ra kiütötte Csehországot. A két csapat között klasszis különbség mutatkozott. Az ausztrál keretbõl Ezi Magbegor 20 ponttal, 8 lepattanóval és 6 blokkolt dobással zárt, míg Jasmine Simmons 17 egységig jutott.

Kína 55-51-re múlta felül a házigazda és eddig szintén veretlen spanyolokat. Szoros mérkõzést játszott a két gárda, de a látottak alapján szinte végig Kína akarata érvényesült. A gyõztes csapatból Xu Han egészen extra 18 ponttal és 18 lepattanóval zárt.

Az Egyesült Államok válogatottja 56-45-re gyõzte le Franciaországot. A francia csapat a jó védekezésével sokáig nyílttá tudta tenni a találkozót. A 27. percben 38-37-nél még vezettek is. A záró szakasznak azonban már 44-38-as amerikai elõnyrõl vágtak neki a csapatok és a fizikai fölény ekkor már érvényesült. Az amerikaiak legeredményesebbje a 17 pontos Christyn Williams volt.

Eredmények és statisztikák
Olaszország – Kanada 58-56
Kína – Spanyolország 55-51
Ausztrália – Csehország 83-53
USA – Franciaország 56-45
 

Elõdöntõk – Július 1., péntek
Olaszország – Kína
USA – Ausztrália
 

Hirdetés