Hirdetés
Archivum

Kialakult az elõdöntõk párosítása az U17-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Pénteken rendezték a minszki U17-es Világbajnokságon a negyeddöntõket. Ezzel kialakultak a szombati elõdöntõk és az 5-8. helyért zajló csatározások párosításai.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Sokáig emlékezetes sikert elérve a magyar válogatott 74-62-re legyõzte a Japánt a negyeddöntõben, amivel bitztosította helyét a legjobb négy között. A magyar lányok a harmadik negyed hajrájában kerültek lépéselõnybe és a záró szakaszban 6 pontnál közelebb nem engedték riválisukat. Az ellenfelünk a döntõbe jutásért szombaton 19 óra 30 perctõl az Egyesült Államok válogatottja lesz, akik a papírformának megfelelõen 66-31-re múlták felül Spanyolországot. Jó védekezéssel a spanyolok igyekeztek szorosabbá tenni a meccset, de a harmadik negyed végére így is elérte a 30 pontot a differencia.

A másik ágon Franciaország és a címvédõ Ausztrália méri össze az erejét 17 órától. A franciák, immár kiegészülve Iliana Rupert-tel, 67-43-ra gyõzték le Lettországot. A kiváló szerkezetû és bombaerõs francia csapat 12-0-s kezdéssel állva hagyta riválisát. Végig vezetve arattak magabiztos gyõzelmet. Az ausztrálok is kézben tartották az olaszok ellen 64-46-ra megnyert negyeddöntõt. Itt az olaszoknak a második negyedben akadt ugyan egy fellángolásuk, de a magas posztokon nyomasztó fölényben lévõ ausztrálok a harmadik negyedtõl nem adtak esélyt ellenfelüknek.

Menetrend

Elõdöntõk

17:00 Franciaroszág – Ausztrália

19:30 Magyarország – USA 

5-8. helyért

12:15 Lettország – Olaszország

14:30 Japán – Spanyolország

Hirdetés