Hirdetés
Archivum

Kialakult az elõdöntõk párosítása, menetrendje a 3×3-as VB-n:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték Amszterdamban a 3×3-as Világbajnokságon a negyeddöntõket. Válogatottunk sokáig emlékezetes sikerérõl nagy terjedelemben hírt adtunk, jöjjön a nap teljes összefoglalója.

A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatott hosszabbítást követõen 18-19-re verte Spanyolországot. Fordulatos meccs volt, hiszen mindkét válogatott elõtt több lehetõség adódott a rendes játékidõben, illetve a ráadásban is a gyõzelemre. A végjátékhoz közeledve például 14-11-re is mentek a spanyolok, de elképesztõen alakult a folytatás.

Az utolsó két percben Papp három pontjával 15-15-nél egyenlítettünk, majd a hajrában a mieink elõtt nyílt meg az út az rendes játékidõ végén a gyõzelemhez. Goree révén 8 másodperccel a vége elõtt 17-16-ra vezettünk. A spanyolok a dudaszó pillanatában mentették hosszabbításra a meccset. A ráadásban viszont Medgyess Dóra duplája gyõzelmet és elõdöntõt ért.

Franciaországgal mérkõzünk vasárnap 14 óra 40 perctõl a fináléba kerülésért. A franciák a nap legsimább nõi összecsapásán 15-9-re legyõzték Olaszországot. Ezzel eldõlt, hogy címvédés biztosan nem lesz. Három és fél perc alatt 7-1-es francia kezdés mindent eldöntött. Migna Touré 6 ponttal lett a legeredményesebbjük.

A felsõ ágon Kína – Ausztrália elõdöntõt rendeznek. A kínaiak 16-12-re gyõzték le Romániát. Végig szoros találkozó volt, ahol a második öt perchez érkezve kerültek lépéselõnybe a kínaiak. A románok azonban nem engedték el a meccset, a 7 pontos Gabriela Marginean vezetésével még 14-11-re is felzárkóztak. Gyõzelmi esélyük nem mutatkozott.

Ausztrália 19-13-ra gyõzte le Oroszországot. Nem volt annyira sima, mint az eredmény mutatja. Még két perccel a vége elõtt is visszajöttek 12-9-re az oroszok. Bec Cole és Alice Kunek extrájának köszönhetõen a hajrában az ausztrálok egyértelmûen frissebbnek, higgadtabbnak tûntek.

Eredmények

Kína – Románia 16-12
Oroszország – Ausztrália 13-19
Franciaország – Olaszország 15-9
Spanyolország – Magyarország 18-19

Az elõdöntõk menetrendje – június 23., vasárnap

14:10 Kína – Ausztrália
14:40 Franciaország – Magyarország

Hirdetés