Hirdetés
Európa

Kialakult az Euroliga 2023/2024-es kiírásának főtáblája:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán este kialakult a női kosárlabda Euroliga 2023/2024-es kiírásának főtáblája. A DVTK HUN-Therm, a Sepsi-SIC és a KHGM BC Polkowice csapatával lett teljes a 16-os mezőny.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Valencia BC, Beretta Famila Schio, DVTK HUN-Therm, Casademont Zaragoza, ACS Sepsi-SIC, LDLC ASVEL Feminin, Polski Cukier AZS UMCS Lublin, Fenerbahce Alagoz Holding.

B-csoport: Cukurova Basketbol Mersin, ZVVZ ZVVZ USK Praha, Serco UNI Győr, Virtus Segafredo Bologna, KGHM BC Polkowice, Villeneuve d’Ascq LM, Basket Landes, Perfumerias Avenida Salamanca.

Miután a DVTK HUN-Therm sikerrel vívta meg a selejtezőt a London Lions ellen, így két magyar csapatnak szurkolhatunk a főtáblán. Az A-csoportban szerepel majd a DVTK, míg a “B” jelű nyolcasban a SERCO UNI-Győr.

A magyar csapatok ellen több gárdában bizonyíthat magyar játékos. Az A-csoportban a Famila Schio színeiben Juhász Dorka, az AZS UMCS Lublin gárdájában Bernáth Réka, a Sepsi-SIC alakulatában Gereben Lívia kap majd lehetőséget, hogy a legnagyobb európai porondon is megmutathassa magát. A B-csoportban pedig a CBK Mersin színeiben Kiss Virágot és Studer Ágit követhetjük.

Hirdetés