Hirdetés
Archivum

Kialakult az Orosz Kupa négyes döntõjének mezõnye:

:

Hirdetés

Vasárnap este játszották Oroszországban az Orosz Kupa negyeddöntõinek visszavágóját. A négy összecsapás közül három találkozón az EuroLigások magabiztosan diadalmaskodtak, míg az egyetlen nyitott párharcban a Novoszibirszk elképesztõ izgalmak közepette verte Kurszkot és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Az EuroLigások közül a Jekyaterinburg hazai pályán gázolt át a Dinamo Moszkván. A találkozón a harmadik negyedben nyomosztó fölényben játszott Gundars Vetra együttese. A szünetben még csak 9 pont volt a két csapat között, de a harmadik szakaszt 30-9-re nyerte a Jekatyerinburg. A mérkõzés végeredménye 80-54 lett, az uráliak kettõs gyõzelemmel jutottak a négyes döntõbe. A gyõztes csapatból a Fenerbahce ellen is remeklõ 17 pontos Crystal Langhorne bizonyult a legjobbnak.

A Szpartak Moszkva a rivális Szpartak-ShVSM-Efes Moszkvával mérte össze erejét. Ebben a párban az elsõ meccsen mindössze 8 ponttal nyert Pokey Chatman együttese, de a visszavágó már nem volt ennyire szoros. A szünetben 16 pont volt a két hölgykoszorú között, a vége pedig 89-54 lett. A gyõztes csapat legjobbja Irina Szokolovszkaja lett, 18 pontjával.

Az Orenburg is már az elsõ meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését, így a második találkozón már egy kis erõdemonstrációra is volt kapacitásuk. A jelenlegi harmadik számú orosz együttes 104-45 arányban verte a Szpartak Noginszk gárdáját. Ami az Orenburg szempontjából a legfontosabb volt ezen a találkozón, hogy hosszabb kihagyás után újra pályára lépett Becky Hammon.

A Novoszibirszk-Kurszk párosban a kurszkiak 3 pontos elõnyt harcoltak ki maguknak az elsõ meccsen. A visszavágó izgalmasan alakult. Három negyed után egyenlõ volt az állás, aztán a negyedik szakaszt 5 ponttal nyerte a Novoszibirszk. A 73-68-as végeredmény pedig azt jelentette, hogy a gyõztes csapat ment a legjobb négy közé.


Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Moszkva 80:54
Spartak Moszkva Vidnoje – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 89:5
Nagyezsda Orenburg – Szpartak Noginszk 104:45
Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Dinamo Kurszk 73:68

A négyes döntõre január 27-28-án kerül sor.


Összefoglaló az elsõ mérkõzésekrõl

Hirdetés