Hirdetés
Archivum

Kialakult az Orosz Kupa négyes döntõjének mezõnye:

:

Hirdetés

Hétfõn este befejezõdtek az Orosz Kupa negyeddöntõi. Az Euroligás csapatok nagy elõnnyel várták a fellépéseiket és papírforma gyõzelmekkel jutottak tovább. A csattanó hétfõ estére maradt, ahol a Kurszkban diadalmaskodó Dinamo Moszkva hátrányból fordított. Összefoglaló.

Az Euroligás csapatok már a hétvégén letudták a kötelezõt. A címvédõ Jekatyerinburg október végén 50 ponttal nyert Novoszibirszkben, így a második mérkõzés már csak formalitás volt. Ezen az uráli sztárcsapat 87-56-os gyõzelmet ünnepelhetett. A súlyos térdsérülése után egyre jobban magára találó Anete Jekabsone-Zogota 19 egységig jutott. Mellette Gruda 15, Kobryn 13, Hollingsworth 11 pontot szerzett. A sztárok közül Diana Taurasi és Candace Parker nem lépett pályára.

A Szpartak Moszkva az odavágón 21 ponttal nyert Nogisznkban. Pokey Chatman ellentétben Olaf Langéval nem pihentette a legjobbjait, ennek az eredménye 99-59-es gyõzelem lett. Belyakova 24, Vieru 18 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. Az Orenburg “csak” 9 pontos gyõzelmet aratott Vologdában, de a visszavágóra ez is elég volt. Hazai pályán a 12 pontos Danilochkina vezérletével 72-43-ra kiütötték a riválisukat

A Dinamo Kurszk – Dinamo Moszkva párharc számított a slágermérkõzésnek. A Kurszk 6 ponttal nyert Moszkvában, de az elsõ mérkõzésen a hazaiak még igencsak hiányos összeállításban szerepeltek. A hétfõ esti összecsapás hatalmas fordulatokat hozott. A negyedik negyed elején a Kurszk még 68-65-ös elõnyben volt, ami azt jelentette, hogy összesítésben 9 ponttal vezetnek. Ekkor azonban érkezett Kristi Toliver, aki végül 30 pontig jutott. A moszkvaiak fordítottak és 3 perccel a lefújás elõtt 78-72-nél ledolgozták a hátrányukat. A Kurszk a végére elveszítette a fonalat és a 78-68-as vereségük azt jelentette, hogy a kicsi kurszki csarnokban a Dinamo Moszkva sztárjai ünnepelhettek.

Az Orosz Kupa négyes döntõjére január 12-13-án kerül sor. A rendezõ kilétérõl késõbb születik döntés.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 87-56
Továbbjutott a Jekatyerinburg 184-103-as összesítéssel.

Szpartak Moszkva Vidnoje – Szpartak Noginszk 99-59
Továbbjutott a Szpartak Moszkva 157-86-os összesítéssel.

Dinamo Kurszk – Dinamo Moszkva 78-88
Továbbjutott a Dinamo Moszkva 159-155-ös összesítéssel.

Nagyezsda Orenburg – Vologda-Chevakata 72-43
Továbbjutott az Orenburg 137-99-es összesítéssel.

Hirdetés