Hirdetés
Archivum

Kialakult lett válogatott kerete:

:

Hirdetés

Az új szövetségi kapitány, a görög George Dikeoulakos kihirdette a lett válogatott keretét a nyári Európa-bajnoki selejtezõkre.

A kisszámú minõségi lett kosaras miatt az új edzõnek nem volt nagy mozgástere, a válogatott alapját az utóbbi években már jól megszokott keret adja. A 2009-es kontinenstornához képest az egyetlen nagy hiányzó, a Szaprtak Moszkvát és a Connecticut Sun együttesét erõsítõ Anete Jekabsone-Zogota. A 26 éves világklasszis már az õsszel jelezte, hogy tengerentúli karrierjére szeretne koncentrálni, így ezen a nyáron nem számíthatnak rá, de végleg nem mondta le a nemzeti csapatban való részvételt.

Mivel a Pekingi Olimpiára is kijutó nagy generáció lassan pályafutása utolsó szakaszába fordul, Dikeoulakos mester fiatalokat is beválasztott a bõ keretbe. A lett U20-as válogatottból Kristine Vitola, Anete Steinberga, Liene Priede, Niedola és Linda Rubene is bizonyítási lehetõséget kap a felnõttek között.

Lettország 10 felkészülési mérkõzést játszik, mielõtt augusztusban Romániával, Izraellel és Szerbiával megküzd az EB részvételért.

A lett keret: Elina Babkina, Anda Eibele, Zane Eglite, Kristine Karklina, Santa Dreimane, Gunta Basko, Ieva Veinberga, Anete Horelika, Baiba Eglite, Dita Krumberga, Liene Jansone, Aija Putnina, Ieva Kublina, Aija Brumermene, Zane Tamane Kristine Vitola, Anete Steinberga, Liene Priede, Niedola Rubene és Linda Rubene.
 

Hirdetés