Hirdetés
Archivum

Kialakultak az elõdöntõk párosításai Törökországban:

:

Hirdetés

A héten lezárultak a negyeddöntõk a török nõi kosárlabda bajnokságban. Nem született meglepetés, a két sztárcsapat vette az akadályt, igaz a Fenerbahce hosszabbításra kényszerült.

A Fenerbahce úgy lépett pályára a Samsun otthonában, hogy egy sikerrel már az elõdöntõben tudhatja magát. Rátgéber László együttese azonban nagyon rosszul kezdett. Az elsõ negyedben 11-11 után 21-11-re elhúzott a Samsun és 10 perc játékot követõen is 29-18 állt az eredményjelzõn. A második negyedben Jekabsone és Vardarli vezetésével fordított a Fenerbahce és a játékrész hajrájának 36-39-es állásról vágtak neki a csapatok. Már-már nyeregben érezhette magát az alapszakasz másodikja, amikor ismét fordult a kocka és egy 7-0-s futás után 43-39-re visszavette a vezetést a hazai gárda.

Kiegyenlített játékot hozott a harmadik negyed, melynek végén 59-59-re módosult az állás. A negyedik szakaszban sem változott a játék képe, hiába villant Horakova és Matovics, az alacsonyabban rangsorolt együttes szívósan tartotta magát, így 73-73-ról jött a hosszabbítás. A ráadásban már érvényesült a Fenerbahce fölénye, 2 perc után 76-82-re vezetett Rátgéber László alakulata. A hosszabbítás hajrájában már nem volt kérdés, hogy melyik csapat gyõz. Végül 82-89-re hozta a kötelezõ gyõzelmet a Fenerbahce és ezzel készülhet a Botaº ellen, amely 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a Tarsus Belediyesi-t.
 

Ebben a párharcban, annak ellenére, hogy az alapszakaszban a Tarsus végzett a harmadik helyen, nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog továbbjutni. A Botaº végig uralta a találkozókat. A párharc utolsó mérkõzésén a szünetig tartotta magát a Tarsus, majd villantak a Botaº légiósai, Santos De Oliviera, illetve Megan Frazee és ezzel 64-54-es gyõzelmüknek köszönhetõen eldöntötték a továbbjutás kérdését.

A sztárcsapatok közül amennyire a Fenerbahce megizzadt, a Galatasaraynak annyira könnyû dolga volt a Mersin ellenében. A Galata a legutóbbi játéknapon 2-0-s elõnyrõl lépett pályára a Mersin otthonában és egy negyed után eldöntötte a továbbjutás kérdését. 10 perc játék után 8-33 állt az eredményjelzõn és innen a hazaiak már nem tudtak visszajönni. A vége 54-101 lett. A Fenerbahce legjobbja Doneeka Hodges volt 22 pontjával.

A Galatasaray ellenfele a Panküp Kayseri ªeker lesz. Kisebb meglepetésre a nagy nevekbõl álló Besiktas megszorongatni sem tudta az alapszakasz negyedikjét. A Panküp sima 3-1-es összesítéssel verte ki ellenfelét, úgy, hogy a negyedik találkozón a Besiktas otthonában vívták ki a továbbjutást Vickie Johnsonék.

Az elõdöntõ szintén három nyert mérkõzésig tart, a párharcokat az alapszakaszban elért eredmények alapján a sztárcsapatok 1-0-s elõnyrõl kezdik.

Hirdetés