Hirdetés
Archivum

Kiegészült a szerb válogatott kerete:

:

Hirdetés

A harmadik hetébe lépett az Európa-bajnokság társ-házigazdájának, Szerbiának a felkészülése. A keretben történtek változások, melyrõl a szövetségük honlapjának Marina Maljkovic szövetségi kapitány számolt be.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

A szerb válogatott szakmai stábja három játékos, Aleksandra Raèiæ, Ivana Brajkoviæ és Katarina Zec munkáját köszönte meg. Helyükre hárman érkeztek. Ana Dabovic a francia bajnoki finálét követõen becsatlakozott a munkába. Ahogy a román bajnoki fináléban érintett Kristina Topuzoviæ is megtette ugyanezt ezt.

A harmadik új érkezõ talán a legérdekesebb, Õ a még középiskolás Andjela Dugalic. Róla azt érdemes tudni, hogy a családjával az Egyesült Államokban él és 2020-ban végez a középiskolai tanulmányaival. Az ottani bajnokságban kiváló teljesítményt nyújt, az ESPN-nél az országos rangsorban a 33. helyen jegyzik a feltörekvõ tehetséget. Az egyetemek sorban álltak érte és végül a Final Four résztvevõ Orengonhoz kötelezte el magát. A 193 cm magas játékos igen sokoldalú, edzõi szerint kettestõl az ötös posztig szinte bárhol bevethetõ. Az Eb-n várhatóan nem kap lehetõséget, de Maljkovic kíváncsi az ifjú titánra.

„Szeretném a világ minden pontjáról a szerb játékosokkal felvenni a kapcsolatot és lehetõséget adni nekik, hogy megmutassák magukat. Sokszor elmondtam, hogy a tekintetem messze túlmutat az elõttünk álló Európa-bajnokságon. Ez is egy lépés ezen az úton. Azt szeretném elérni, hogy a nagyvilágban szétszóródott fiataljaink mind kapcsolatba kerüljenek a válogatottal és Szerbia színeiben szerepeljenek a nagy tornákon.” – nyilatkozta az edzõnõ.

A szerbek felkészülése a tervezett mederben halad. „Még messze vagyunk az elérni kívánt formától. Látható, hogy van hely bõven a fejlõdésre. Adott azonban a terv, ami mentén haladva a következõ egy hónapban minden a helyére kerül. Többször kiemeltem, hogy ez már nem az a csapat, mely három-négy éve érmeket nyert. Arra törekszünk, hogy megtaláljuk a 12 legjobb játékosunkat és az Európa-bajnokságon meglepetést okozzunk.” – fogalmazott az edzõnõ.

Szerbia sok magyar szurkolónak közel áll a szívéhez. Az elmúlt évadot hazánkban töltõ szerb játékosok közül Nevena Jovanoviæ, Sara Krnjiæ, Jovana Popoviæ, Aleksandra Crvendakiæ és Maja ©koriæ kapott lehetõséget. Az immár édesanyaként visszatérõ Jelena Milovanovicot is láthatjuk.
 

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Hirdetés