Hirdetés
Magyarország

Kiélezett alapszakaszfinálé vár a TFSE-MTK-ra:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szombaton a bajnokság 22. fordulójában a TFSE-MTK az ELTE-BEAC Újbudát fogadja. A biztos rájátszásba kerüléshez 10 pont feletti győzelemre lenne szüksége a TFSE-MTK-nak. Magyar Bianka vezetőedzővel a kulcsfontosságú bajnokira történő felkészülésről beszélgettünk.

Március 12., szombat
18:00 TFSE-MTK – ELTE BEAC Újbuda
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor, Makrai Márton (Bogárdi János)

Szerdán pótolta a TFSE-MTK a 19. fordulóból a Ludovika-FCSM Csata elleni bajnokiját. Ezen hazai pályán 76-67-re maradt alul.

„Az, hogy nyolc nap alatt három ilyen fontos mérkőzést játszunk nem a legszerencsésebb, de sportemberek vagyunk szeretjük a kihívásokat. A Csata meccsen, aki kint volt, azt láthatta, hogy küzdöttünk, mindent megtettünk a győzelemért. Egyáltalán nem fordult meg a fejünkben, hogy rápihenjünk szombatra. Szeretnénk jó ritmusban megérkezni a BEAC elleni találkozóra” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka.

A második negyedben 12 pontos hátrányba került a TFSE-MTK, de a harmadik etapban fordított és a záró szakasz elején 51-45-re vezetett.

„Jó meccset játszottunk, kicsit meg tudtuk lepni őket azzal, hogy a második félidőt négy alacsonnyal kezdtük. Jól működött a védekezésünk és abszolút domináltunk a második és harmadik negyedben. A Csatának kellett reagálni a mi húzásainkra. A negyedik negyedben megint sok eladott labdával játszottunk, ebből kaptunk pár tranzíciós triplát és már nem volt erőnk fordítani. Statikussá vált a támadásunk, nem hoztunk megfelelő döntéseket. Kihoztuk ebből a maximumot, de már minden erőnkkel a BEAC mérkőzésre koncentrálnunk.” – hangsúlyozta Magyar Bianka.

Fotó: TFSE-MTK

A TFSE-MTK a Vasastól a negyedik negyedben és a hosszabbításban összesen 42 pontot kapott 15 perc alatt, a Csatától az utolsó 10 percben 31-et.

„A Vasas meccshez hasonlóan a végére elfáradtunk. Ahogy mondtam, több rossz döntés született. Most nincs itt a helye és az ideje ezeket részletesen kielemezni, hanem csak a következő feladatra összpontosítunk és megpróbálunk egy szuper meccset játszani szombaton. Igyekeztünk ebben a két napban is produktívak lenni, támadásban és védekezésben is néhány új dologgal előjönni. Szeretnénk egy jó flow-t hozni szombatra.” – fogalmazott a TFSE-MTK vezetőedzője.

A rájátszásba kerülésről döntő meccset az ELTE-BEAC Újbudával vívja a TFSE-MTK. A két csapat decemberi találkozóját 79-69-re nyerte a BEAC Mérész Beatrix 29, Barnai Judit 15 és Czank Tímea 12 pontjával.

„Tudjuk, hogy kikre kell figyelni a BEAC-nál. Kulcs lesz, hogy jól védekezzünk az általad is említett meghatározó játékosaikon. Felhívtuk a játékosok figyelmét az egyéni felelősségre. Próbálunk védekezésből lendületet venni támadásra. Futnunk kell, gyorsindítások kellenek. Szükségünk lesz a gyors kosarakra. Nincs egyszerű dolgunk, hiszen a biztos rájátszásba kerüléshez több, mint 10 pontos győzelemre lesz szükség.” – mondta Magyar Bianka, aki arról is kérdeztünk, hogy mennyire érdemes a csapat felé hangsúlyozni ezt a 10 pontot.

„Szerintem mindenki tudja. Olyan téren kellett beszélni erről, hogy milyen helyzetekben milyen támadó stratégiát válasszunk.” – fogalmazott a TFSE-MTK vezetőedzője. „Úgy vettem észre, hogy a legutóbbi mérkőzéseken akadozott a támadójátékunk és az elmúlt két napban próbáltam ezt felfrissíteni, új dolgokat beépíteni a rendszerünkbe. Ha akadozni fog a támadásunk, akkor kevés esélyünk lesz, mert a BEAC egy nagyon jó csapat. Régóta várnak a play-off szereplésre. Így biztos, hogy rajtuk is lesz nyomás. Oda kell tenni magunkat, mi megpróbáltunk mindent és meglátjuk, hogy a nap végén melyik csapat fog jobban örülni.”

„Szükség lesz a lányoknak a biztatásra! Mindenkit hívunk és akik kijönnek, szeretnénk, ha minden egyes porcikájukkal szurkolnának, hogy jó hangulatban vívjuk meg ezt a rangadót.” – összegzett Magyar Bianka.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés