Hirdetés
Archivum

Kiélezett csata után a Galatasaray döntõs az EK-ban:

:

Hirdetés

Egy rendkívül élvezetes és fordulatos találkozó végén a Galatasaray kivívta Salamancában az Európa Kupa döntõs szereplés jogát. A spanyol csapat 57-55-re legyõzte a török riválisát, de ezzel nem tudta ledolgozni Isztambulban összeszedett 7 pontos hátrányát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A telt házas salamancai csarnok lelkes közönsége kiélezett meccset láthatott. Az elsõ negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész hajrájához érkezve azonban 8-7-es török vezetés után egy 10-1-es sorozatot csinált a Salamanca, amivel 17-9-es elõnyre tettek szert. A második negyed elején 2-3 egységre felzárkózott a Galata, de ezt követõen 29-22-nél ledolgozta hátrányát a spanyol együttes. A félidõt az ekkor már 10 pontnál járó Allie Quigley büntetõi zárták, amivel 31-26-ra módosult az állás.

A harmadik negyedben a Galatasaray kapta el jobban a fonalat és 37-37-nél utolérték a Salamancát. Sõt, nem sokkal késõbb a vezetést is átvették. A záró szakasznak végül a hazaiak 45-44-es elõnyérõl vágtak neki a felek. Óriási küzdelem alakult ki, ahol a spanyolok 6 ponttal többször is el tudtak lépni. Támadtak azért, hogy összesítésben magukhoz ragadják a kezdeményezést. Utoljára 1 perc 20 másodperccel a vége elõtt 57-51-nél volt erre lehetõségük. Ezzel nem éltek, Quigley és Petronyte büntetõi lezárták a párharcot. Továbbjutott a Galatasaray, melynek keretében Allie Quigley végül 24 ponttal zárt.

Az Európa Kupa döntõjének hivatalos FIBA játéknapjai április 11. és 18. a tervek szerint. A Galatasaray ellenfele a Hatay – Reyer Venezia párharc továbbjutója lesz. Ebben a párosításban a második meccset csütörtökön 19 órától rendezik Velencében. A török csapat 20 pontos elõnyben lép pályára.

Eredmény

Perfumerias Avenida Salamanca – Galatasaray 57-55 (17-9, 14-17, 14-18, 12-11)

Továbbjutott a Galatasaray 124-119-es összesítéssel.

Statisztika

Hirdetés