Hirdetés
Archivum

Kiélezett csatát hozhat a Valencia – Prága párharc:

:

Hirdetés

Miközben itthon a Pécs-Krakkó párharcra koncentrálunk, mellyel természetesen itt az oldalon is kiemelten foglalkozunk majd, érdemes egy pillantást vetni, hogy a másik hét párból melyik hozhat nagy csatát az EuroLiga rájátszásának elsõ körében.

Elsõ és talán második olvasatra is a Valencia és a Prága párharca tûnik az egyik legérdekesebbnek. Ismert játékosok találkozója várható, két nagy sztárokkal kiálló gárda randevúja lesz ez. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az alapszakaszban és a szezon eddigi részében nagy különbség mutatkozott a két együttes között.

Míg a Valenciánál Delish Milton-Jones, Erika De Souza, Valdemoro, Elisa Aguilar, Belinda Snell, Anna Montanana, Laia Palau, Jana Vesela és Becky Hammon a fontos meccseken (spanyol kupadöntõ, bajnoki rangadók és a Jekatyerinburg elleni EL alapszakasz meccs) félretették önös céljaikat és csapatként a csapatért küzdöttek, addig a Prágában a csapatjáték nagyon akadozott. Többek között Maltsi, Whalen vagy éppen Kireta sokszor egyéni megoldások mellett tette le a voksát, ez pedig a cseh bajnokságban két sima Brno elleni vereséghez és EuroLiga alapszakasz 13. helyhez volt elég.

A nagy különbségek ellenére a FibaEurope is ezt a párharcot emelte ki beharangozójában, ahol a sérülése után immár csúcsformában pattogtató Amaya Valdemoro is hangsúlyozta: nagy hiba lenne félvállról venniük a Prágát.

„Örülünk neki, hogy a legjobb négy között zártuk az alapszakaszt. Azonban mindenképpen tisztelnünk kell a Prágát, ne felejtsük el, hogy tavaly az alapszakaszban vereséget szenvedtünk náluk.  Nagyon szeretnénk a négyes döntõbe kerülni. Ezt a célt tûztük ki magunk elé erre a szezonra és ebbõl a szempontból mindegy, hogy ki az ellenfél, nyernünk kell ellenük. Egységes csapat vagyunk, de mindig a következõ feladatra kell koncentrálnunk. Nem követhetjük el azt a hibát, hogy fejben már a sorozat egy késõbbi állomására készülünk.” – mondta Valdemoro.

Hirdetés