Hirdetés
Archivum

Kiélezett csatát hozott az orosz csúcsrangadó:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezték az orosz csúcsrangadót, melyen a Jekatyerinburg 75-72-re nyert a Szpartak Moszkva otthonában.

A várakozásoknak megfelelõen fordulatosan alakult az összecsapás. A Jekatyerinburg nagyon jól kezdett és pillanatok alatt leszakították nagy riválisukat. Az elsõ etap végén 19-9-nél már 10 egység volt a két gárda között. Úgy nézett ki, hogy idõ elõtt eldõlhet a rangadó, de a félidõ hajrájában a 22 pontos Petrovic és a 19 pontos Belyakova vezérletével megkezdte a felzárkózást a hazai gárda. 20 perc játék mindössze 33-32-re vezetett a Jekayterinburg. Innentõl kezdve – bár végig az orosz bajnoki címvédõ járt lépéselõnyben -, de fej-fej mellett haladtak a csapatok.

A döntés az utolsó fél percre maradt. Ide 71-68-as elõnyrõl érkezett a Jekatyerinburg, de Petrovic egy triplával 25 másodperccel a lefújás elõtt kiegyenlített. A Jekatyerinburg idõkérése után következett a hazai fault, mely után Sue Bird dobott két büntetõt. Az amerikai irányító keze nem remegett meg és ezzel 73-71-re ment az uráli gárda. A következõ Szpartak támadásnál Belyakova vállalkozott betörésre. A dobása leperdült a gyûrûrõl, de eközben megszólalt a síp. Itt is két büntetõ következhetett, melybõl csak az egyik talált utat a gyûrûbe. A folytatásban a hazaiak azonnal szabálytalankodni kényszerültek, Taurasi azonban magabiztosan értékesített két büntetõt. Ezzel megszerezte 17. pontját is a rangadón és a csapata legeredményesebbje lett. Az utolsó támadásból pedig a Szpartak nem tudott egyenlíteni. A dudaszó pillanatában Belyakova a félpályáról dobta el a labdát.

Ami a többi mérkõzést illeti. Az élcsapatok közül a Kurszk hosszabbítás után nyert Novoszibirszkben. Jelena Milovanovic egyik legjobb mérkõzését játszotta Oroszországban,18 pontig és 9 lepattanóig jutott. A Dinamo Moszkva nagy csatában Noginszkban nyert, míg az Orenburg a Krasznojarszkot gyõzte le.

Eredmények

Szpartak MoszkvaVidnoje – UMMC Jekatyerinburg 72-75
Dynamo-GUVD Novoszibirszk – Dynamo Kurszk 67-75 h.u.
Energia Ivanovo – Vologda Chevakata 72-61
Spartak Noginszk – Dynamo Moszkva 75-78
Nagyezsda Orenburg – Enisey Krasznojarszk 78-59

Hirdetés