Hirdetés
Archivum

Kiélezett küzdelemben alulmaradt a bukaresti elõdöntõben a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A bukaresti 3×3-as FIBA Challenger verseny nõi tornájának elõdöntõjében a magyar válogatott 17-12-es vereséget szenvedett francia riválisától. Ezzel lezárult a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar csapat számára a bombaerõs mezõnnyel rendezett torna.

Az elõdöntõ elsõ találatát a franciák szerezték, de ezt követõen 2-1-re átvettük a vezetést. Innentõl fej-fej mellett haladt a két csapat. Az elsõ játékmegszakításnál 4-3-as francia elõnyt rögzíthettünk. A mérkõzés középsõ szakaszában sem alakult ki nagy differencia. Éppen a második játékmegszakításhoz érkezve 4 perccel a vége elõtt 9-6-nál rögzíthettük az addigi legnagyobb francia elõnyt. A magyar csapat nem adta fel és ennek meglett az eredménye.

Jó helyzetkihasználással az utolsó két percbe érkezve 10-10-nél utolértük riválisunkat. Teljesen nyílt lett a végjáték. Alig több, mint egy perc volt hátra, amikor a magassági fölényét érvényre juttatva egy palánk alatti ziccert értékesítve került ismét elõnybe a francia gárda. Medgyessy révén még egyenlítettünk. Az utolsó percben azonban a franciák két távoli dobást is értékesítettek, miközben betöréseik is eredményesnek bizonyultak. Így alakult ki a végeredményben megjelenõ nagyobb különbség.

Hirdetés