Hirdetés
Magyarország

Kiélezett küzdelemben rangadót nyert a DVTK

NKA Universitas PEAC - DVTK - Hun-Therm 65-69 (17-12, 17-19, 21-12, 10-26)

Bajnokság, 18. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia - Fűzy Ákos Centerpálya
Frányó Péter, Goda László, Rózsavölgyi Alexandra (Bognár Tibor)

NKA Universitas PEAC: Kiss 25/6, Wentzel 4, Calhoun 12/6, Burdick 2, Laczkó -. Csere: Rátkai -, Katanic 10, Pap -, Olawuyi -, Simon 12/6, Szűcs -, Sanchez -.

DVTK - Hun-Therm: Aho N. 4, Aho T. 2, Gabin 2, Green 16, Guirantes 15. Csere: Grigalauskyte 13/3, Kiss 3, Bernáth 9/9, Kányási 5, Bacsó -, Vég-Dudás -.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

A bajnokság 18. fordulójának rangadóján a DVTK – Hun-Therm 69-65-ös győzelmet aratott az NKA Universitas PEAC otthonában.

A csapatok már az első pillanattól kezdve fej-fej mellett haladtak. A legelső találatot bár Cheridene Green szerezte a Miskolc oldalán, szinte azonnal érkezett is Kiss Virág kosara, mellyel a hazaiak egyenlíteni tudtak. Egészen 7-6-ig a PEAC összes pontját Kiss Virág szerezte, amikor is vendég időkérés szakította meg a játékot. Ezzel azonban még nem ért véget a pécsi center ‘egyeduralma’, visszatérve ugyanis kapásból az ő találatával folytatódott a játék. Ekkor azonban Arella Guirantes volt sikeres középtávolról, mellyel a DVTK 8-8-nál ismét egyenlíteni tudott. Ezt követően kosárra-kosár volt a válasz, legalábbis egészen 15-10-ig, amikor egy magabiztosabb pécsi szakasz vette kezdetét. Ekkor Völgyi Péter vezetőedző kért időt csapatának. A negyedből ekkor már csak pár perc maradt hátra, mely során egy hazai-, illetve egy vendég-találat született. A második felvonás így tehát 17-12-ről indulhatott.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A következő tíz perc hasonlóan kiélezetten folytatódott. Az első találatot Guirantes szerezte, a válasz pedig szinte azonnal érkezett is Simon Zsófia jóvoltából. Közel három perc elteltével 20-16 volt az állás, majd pécsi időkérés következett. Visszatérve igencsak felgyorsultak az események, a következő szakasz pedig leginkább a Miskolcnak kedvezett, mely egy 6-2-es periódussal 22-22-nél ismét kiegyenlítette a mérkőzést. A vezetést átvenni azonban ezúttal sem tudta Völgyi Péter együttese, erről Sierra Calhoun hárompontosa gondoskodott. A PEAC ezután viszont nem tudott elszakadni vendégétől, következett ugyanis Grigalauskyte találata, mellyel 25-24-re változott az állás, majd ismét kezdetét vette az adok-kapok játék. A felek felváltva vették magukhoz az egy-két pontos előnyt, ám bő másfél percre az első félidő végétől 30-30-at mutatott a kijelző. Ezúttal Jovan Gorec, a hazai együttes vezetőedzője kért időt tanítványainak, az eligazítás pedig láthatóan jött tett a pécsi gárdának. A pályára visszatérve ugyanis 4 ponttal folytatták a játékot a pécsiek, míg a Miskolc oldalán csupán Kiss Angelika tudott egy pontot szerezni. Következhettek tehát a félidő utolsó másodpercei, amikor a játékvezetők állították meg a játékot, Arella Guirantes ugyanis súlyosabbnak tűnő sérülést szenvedett. A pályára helyette Aho Nina érkezett, s ahogy az ő kezébe került a labda, meg is szólalt a félidő végét jelző dudaszó.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A második félidő egy 5-0-ás vendég rohammal folytatódott, mellyel Völgyi Péter együttese ismét megfordította a mérkőzést. Ekkor egészen pontosan 34-36-ot regisztrálhattunk, s Kiss Virág büntetői következtek. Bár a pécsiek centere két dobásából csupán egyet tudott értékesíteni, a játék 5 hazai ponttal folytatódott, mely újból a PEAC felé billentette a mérleget. 40-36-nál így tehát a DVTK kért időt eligazításra. A folytatásban pedig jócskán kiegyenlítődött a találkozó. Minden egyes pécsi találatra ugyanis egy miskolci válasz érkezett, mígnem Kiss Virág vezetésével a Pécs ismét növelni kezdte előnyét. A harmadik negyed nyolcadik percében 49-40-et regisztrálhattunk, s egy újabb diósgyőri időkérés szakította meg a játékot. A DVTK ezzel azonban csak késleltetni tudta az elkerülhetetlent, a különbség ugyanis a pályára visszatérve szinte azonnal tíz pont fölé nőtt, ezt a magabiztos előnyt a PEAC pedig egészen a negyed végéig meg is tartotta.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

A mérkőzés záró szakasza végül 55-43-ról folytatódott, méghozzá miskolci pontokkal, ezzel pedig a DVTK újból tíz pont alá tudott férkőzni. A PEAC azonban kiváló játékkal továbbra sem hagyta közelebb férkőzni ellenfelét – leginkább védekezésre hagyatkozva kontrollálta a mérkőzést. Gorec együttese számára talán a legnagyobb problémát a Miskolc három légiósa, Guirantes, Green és Grigalauskyte okozta, akik fejenként 13 pontot szereztek a DVTK összesített 57 pontjából. 61-57-nél négy pontra zárkóztak fel a vendégek, méghozzá Bernáth Réka triplájával, mely viszont időkérésre kényszerítette a pécsi együttest. Visszatérve kosárra-kosár érkezett válaszként, majd megint csak Kiss Virág volt sikeres. Kiss ezzel a 25-ik pontját szerezte meg, mellyel együttese hat pontos előnyt élvezhetett. A kijelzőn 65-59 volt olvasható és ezúttal Völgyi Péter kért csapatának időt. A folytatásban kezdetét vette a végjáték. A DVTK sorozatban három találatot szerzett, mellyel 65-65-nél kiegyenlítette a találkozót. A PEAC ezután kétségbeesetten próbált válaszolni. A játékosok leginkább távolról próbálkoztak, ám mindhiába, a következő pontokat szintén a vendégek szerezték. Cheridene Green volt sikeres egészen közelről, mellyel a Miskolcé lett az előny. Jovan Gorec kért tehát időt. Visszatérve ismét a Pécs támadhatott, kosár viszont ezúttal sem született. Arella Guirantes utolsó másodperces büntetőivel tehát a DVTK szerezte meg a végső győzelmet – Völgyi Péter együttese 69-65-ös sikert aratott az NKA Universitas PEAC otthonába, bebiztosítva ezzel a tabellán elfoglalt pozícióját.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés