Hirdetés
Magyarország

Kiélezett mérkőzésen nyert a DVTK HUN-Therm a TFSE-MTK otthonában

TFSE-MTK - DVTK HUN-Therm 50-55 (16-17, 9-16, 14-7, 11-15)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Minár László Balázs, Rózsavölgyi Alexandra, Gruber Nikolett Lilla (Bognár Tibor)

TFSE-MTK: Carter 9/6, Baa 2, Szabó 9/6, Czinano 4, Dúl P. 16/9. Csere: Dúl T. 7/3, Király 3/3, Németh, Burján, Horváth.

DVTK HUN-Therm: Charles 15/3, Aho N. 11, Garbin 2, Tadic 6, Toman P. 2. Csere: Aho T. 2, Lelik 12/6, Grigalauskyte 5, Tenyér.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 5. fordulójában a DVTK HUN-Therm 55-50-es sikert aratott a TFSE-MTK otthonában.

A DVTK-nál Milica Jovanovic volt a kimaradó légiós és továbbra sem léphetett pályára a bokasérüléssel bajlódó Kányási Vera. A TFSE-MTK-nál minden kulcsjátékos rendelkezésre állt a szombati játéknap legszorosabb mérkőzése előtt. A DVTK igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést, így 4-4 után Toman Petra, Kaila Charles és Aho Nina találataival egy 9-2-es futást mutattak be. Ezzel 16-7-re léptek el Völgyi Péter tanítványai. Közel álltak hozzá, de végül a lélektani 10 pont fölé nem tudták növelni az előnyüket és ezt a TFSE megbüntette. Sha Carter villanása indította a hazaiak felzárkózását. Amikor pedig Monika Czinano büntetői célt értek, 16-14-nél már csak 2 pont választotta el a feleket. Innentől az első negyed végéig már nem is alakult ki nagy különbség. 10 perc után 17-16-ra ment a DVTK. A második etap elején Lelik Réka büntetőivel tartotta előnyét a Diósgyőr, de nem sokat kellett várni és Király Andi triplájával 19-19-nél egyenlített a házigazda.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Rendkívül pontszegény, de küzdős és fordulatos mérkőzést láthattunk. Az egyenlítés jelentette momentumot nem tudta magával vinni a TFSE. Monika Grigalauskytė találatával a DVTK vett új lendületet. Amikor három perccel később Aho Tyra duplája és Grigalauskytė büntetői is célt értek, 30-19-nél már a vendégek voltak 11-0-ban. Ráadásul a mérkőzés során először kétszámjegyű különbség választotta el a feleket. Ekkor másfél perc volt a félidőig, mely időszak három triplát hozott: kettőt Dúl Panka, egyet Lelik Réka értékesített, így 33-25-ről érkeztek a nagyszünethez a csapatok. A DVTK 24-ből 10-et, a TFSE 36-ból 8-at dobott be mezőnyből. A diósgyőrieknél a 8 pontos Kaila Charles, a TFSE-nél a 10 pontos Dúl Panka volt a legeredményesebb 20 perc után. A harmadik negyed ott folytatódott, ahol a második abbamaradt. Hárompontosokkal. Ezúttal azonban mindegyik triplát a házigazda értékesítette, sorrendben Szabó Fanni, Dúl Terka és Sha Carter. Ez a 9-0-s sorozat 34-33-nál a vezetést is elhozta a fővárosi alakulatnak.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A DVTK kosárcsendje a harmadik negyedben hat percre nyúlt. Ezt végül Kaila Charles törte meg. A folytatásban felváltva estek a kosarak. Egyik fél sem tudott nagyobb futást bemutatni. Az utolsó 10 percnek a DVTK 40-39-es vezetéséről futottak neki a csapatok. Itt rögtön az első támadásból Aho Nina duplája 42-39-re alakította az eredményt, de erre Sha Carter felelt egy hárompontossal. Összesen kilenc triplája volt a TFSE-nek ezen az estén. Ebből három Dúl Panka nevéhez fűződött. Panka harmadik triplájával 47-46-nál hat perccel a mérkőzés vége előtt vezetett is a házigazda. A DVTK azonban a hajrában igazolta klasszisát. Jó pillanatban harcolt ki büntetőt Lelik Réka, majd Ana Tadic is megvillant. 50-47-nél Hegedűs Péter kért időt. A TFSE a vendégek egy fegyelmezetlenségét kihasználva 50-50-nél ismét tudott egyenlíteni, a vezetést azonban már nem vette át a mérkőzés folyamán. Aho Nina és Kaila Charles dupláival az utolsó két percbe érve 54-50-re elszakadt a DVTK. Azóta már tudjuk, hogy több mezőnykosár nem született. Az 55-50-es végeredményt Charles büntetője alakította ki. A DVTK ezzel megőrizte veretlenségét, de a TFSE is elkönyvelheti, hogy ismét megszorongatott egy topcsapatot.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés