Hirdetés
Magyarország

Kiélezett végjátékban nyert a Sportdarázs Kecskeméten:

:

Hirdetés

Az ANB Piros csoportjában a 8. fordulóból pótolták a Kecskemét – Sportdarázs találkozót. Kiélezett küzdelemben 58-57-es soproni siker született Kecskeméten.

Fordulatos találkozó kerekedett, mely során az első percekben a soproniak elveszítették Bakó Patríciát. Egy negyed után 13-7-es előnyben volt a Kecskemét. A második szakaszra rendezték soraikat a soproniak és 20-17-re fordítottak. A félidőben végül azonban 33-30-ra a hazaiak mentek. A harmadik negyedben is hasonló mederben haladt a küzdelem, egyik fél sem tudott nagyobb különbséggel elszakadni.

Az utolsó 10 percnek 42-39-es soproni vezetésről futottak neki a felek. A Kecskemét 9-2-es sorozattal fordított, de előnyét nem tudta megtartani. A végjátékban a kecskemétieknél is kiesett az egyik meghatározó játékos, a végül 16 ponttal záró Markó Dorina. A hajrában 51-51 után a soproniak bizonyultak pontosabbnak és arattak 58-57-es sikert. A győztes gárdában Kocsis Fanni 21, Varga Sára 16, Szeli Kitti 10 pontot szerzett.

“Nyertünk! Egy fizikálisan nagyon kemény mérkőzés sikerült idegenben megnyernünk, amiért hatalmas gratuláció jár a lányoknak! Sajnos rosszul indult számunkra a mérkőzés, mert 3 perc után elvesztettük Ropit, kicsit meg is inogtunk az első negyed végére! Utána sikerült váltanunk, hol mi mentünk el pár ponttal, hol a kecskeméti lányok! A végjátékra minimális előnyt sikerült kiharcolnunk, amit sikerült is megtartanunk, és egy értékes idegenbeli győzelemmel utazhattunk haza! Gratulálok a Kecskemétnek is, jó mérkőzést játszottunk, a sérülteknek meg mielőbbi felépülést mindkét oldalon!”- nyilatkozta Hollós Dániel vezetőedző a Soproni Darazsak Akadémia honlapján.

Fotó: Tóth Zsombor – Soproni Darazsak Akadémia

Hirdetés