Hirdetés
Magyarország

Kiemelkedő dobóformával verte a Salamanca a Sopront

Perfumerias Avenida Salamanca - Sopron Basket 74-61 (17-12, 22-14, 20-13, 15-22)

Euroliga, 12. forduló
Salamanca, Pabellón Municipal Wurzburg
Mart Uuehendrik (Észtország), Geert Jacobs (Belgium), Paulina Gajdosz (Lengyelország) – Rui Valente (Portugália)

Perfumerias Avenida Salamanca: Cazorla 2, Gulbe 2, Vilaro 12, Carleton 7, Reisingerova 4. Csere: Rodriguez 3/3, Dominguez 9/6, Onyenwere 13/9, Nogic 6/6, Fasoula 16.

Sopron Basket: Kunek, Fegyverneky 5/3, Magbegor 15/6, Brooks 21/6, Turner 8. Csere: Varga, Stankovic 2, Czukor 6/6, Böröndy 4.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 12. fordulójában a Sopron Basket 74-61-re alulmaradt a Perfumerias Avenida Salamanca otthonában.

Telt ház és jól megszokott extra hangulat fogadta a csapatokat Salamancában. Maite Cazorla duplájával és Andrea Vilaro triplájával másfél perc alatt 5-0-s előnybe került a Salamanca. Gáspár Dávid gyorsan időt is kért, de a folytatásban tovább növelte előnyét a házigazda. Az első soproni pont Ezi Magbegor nevéhez fűződött, ezt követően viszont 11-3-ra elléptek a hazaiak. A mieink Jelena Brooks vezetésével igyekeztek szépíteni. Sikerült is megállítani, hogy az első negyedben tovább nyíljon az olló. Brooks egymaga 7 pontot szerzett, míg a negyedet Böröndy Vivi duplája zárta, amivel 17-12-re alakult az állás. A kisebb soproni felzárkózást a második etap legelején két spanyol tripla állította le. Ezt követően ismét tudtak váltani a mieink. Jelena Brooks és a sorozatban hét pontot szerző Ezi Magbegor révén 25-21-nél karnyújtásnyi közelségbe ért a Sopron.

Fotó: FIBA.Basketball

Volt labdájuk a mieinknek, hogy a második negyed felénél minden korábbinál közelebb kerüljenek. Ezzel nem sikerült élni. Ezi Magbegor büntetőjével még 25-22-re módosult az állás. Ezt követően viszont két triplával és egy duplával 33-24-re szakadt el a házigazda. Másfél perccel a nagyszünet előtt Gáspár Dávid ismét magához rendelte tanítványait. Visszatérve a pályára viszont két újabb spanyol tripla célt ért, amivel visszaállt a kétszámjegyű különbség. Az első félidőben a 11 triplakísérletéből 7 sikeres lett a Salamacának. 20 perc után 39-26-ra mentek a hazaiak. A döntést a harmadik negyed eleje hozta el. Rögtön az első percben két hárompontost jegyeztek a hazaiak. Sőt, egy kisebb kosárcsend után egy harmadikat is értékesítettek, amivel 48-26-ra léptek el. Több, mint három percet kellett várni az első soproni pontokra. Ekkor Jelena Brooks értékesített duplát. A hazaiak kiemelkedő távoli dobásain túl a kihagyott büntetők és az eladott labdák okozhattak fejfájást. 

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik negyed második felében 20 pont környékén látszott beállni a mérkőzés. 52-31 után Böröndy Vivi és Yvonne Turner találataival tudott új ritmust kapni a Sopron. A folytatásban Dragana Stankovic is betalált, de minden soproni kísérletre érkezett hazai válasz. Az utolsó 10 percnek 59-39-ről vágtak neki a csapatok. Ezi Magbegor hárompontosa vezette fel a záró játékrészt. Nem sokkal később Fegyverneky Zsófia triplakísérletébe faultok bele. Itt két sikeres büntetővel került közelebb a Sopron. Czukor Dalma triplájával pedig 62-48-ra szépítettek a mieink. Ezt követően viszont megszületett a mérkőzés 11. sikeres spanyol hárompontosa és gyakorlatilag a teljes negyedet ez jellemezte. Amikor valamennyire közelebb került a Sopron, mindig érkezett egy-egy extra válasz. Becsülettel hajtott a Sopron és nem engedte el a meccset. Czukor és Brooks hármasaival 65-54-nél regisztrálhattuk a legszorosabb állást. A hajarában visszaállt – a játék mai képe alapján reális – 13-15 pontos különbség és végül 74-61-re nyert a Salamanca.

A Sopron a válogatott szünetre 8 győzelemmel és 4 vereséggel vonult. Megegyezik a mutatója a Famila Schio-val és a CBK Mersin csapatával. A csoportban a döntés az utolsó két fordulóra maradt.

Hirdetés