Hirdetés
Magyarország

Kiemelkedő harmadik negyedével alapozta meg a sikerét a Győr

SERCO UNI Győr - TARR KSC Szekszárd 83-75 (20-24, 14-18, 34-17, 15-16)

TIPPMIX NŐI NB I. A - elődöntő, 1. mérkőzés
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Földházi Tamás Péter, Goda László, Török Daniella (Farkas Zoltán)

SERCO UNI-Győr: Dubei 11/6, Carleton 15/9, Nagy 5/3, Goree 13/3, Anigwe 21. Csere: Török, Dombai 15, Bach 3/3.

TARR KSC Szekszárd: Theodoreán 9/3, Miklós 2, Horváth 4, Monroe 20, Westbeld 8. Csere: Stanacev 12, Mányoky 2, Krnjic 9, Boros 9.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a SERCO UNI-Győr javára.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina / UNI-Győr

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A elődöntő párharcának első felvonásán a SERCO UNI Győr 83-75-re győzte le a TARR KSC Szekszárdot.

Bekezdtek a csapatok, már az első percekben triplát értékesített Bridget Carleton és Kathryn Westbeld is. Kifejezetten pontgazdag és fordulatos játék jellemezte az első negyedet, mely során Cyesha Goree és Dubei Debóra villanásait követően 13-7-nél a Győrnek volt egy kisebb megugrása. Erre azonban 7-0-val válaszolt a Szekszárd és ezt követően pár ponttal jellemzően a vendégek jártak előrébb. A legnagyobb szekszárdi előnyt ebben a periódusban 20-15-nél regisztrálhattuk. A hazaiak még szépítettek, Bach Bogi többek között triplát is értékesített, a negyedet azonban Kathryn Westbeld duplája zárta és így 10 perc után 24-20-ra ment a KSC. A második szakasz elején Cyesha Goree hármasával faragott hátrányán a Győr, majd Dombai Réka duplájával a vezetést is átvették a hazaiak.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina / UNI-Győr

A Szekszárd a második etap elején két percig nem talált be, utána viszont tudta érvényesíteni akaratát. A félidőig 11 pontig jutó Jacinta Monroe állt a vendégek élére, de az első félidőben összesen kilenc pontszerzője volt a Szekszárdnak és a csapat 14 gólpasszából is 12-t az első 20 percben rögzítettek a statisztikákra. Amikor Theodoreán Alexandra büntetőket értékesített, 36-27-nél már 9 pont választotta el a két gárdát. Nem sokkal később pedig a 10 egységet is átlépte a differencia. 40-27 után Bridget Carleton törte meg a győri kosárcsendet, akinek ez a 10. pontja volt. A nagyszünetben azonban így is 42-34-re ment a Szekszárd. A döntő fordulatot a harmadik negyed első percei hozták. Nagy Dorci és Bridget Carleton tripláival 41 másodperc alatt 42-40-re jött vissza a Győr. Amikor pedig Dubei Debóra triplája is célt ért, 43-42-nél már a hazaiak vezettek.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina / UNI-Győr

A szekszárdi kosárcsendet Jacinta Monroe szakította meg, de összességében ekkor támadásban egyértelműen a Győr akarata érvényesült. A harmadik negyedben a 20 hazai mezőnykísérletből 11 sikeres lett és mind a 8 büntetőjét értékesítette, miközben 13-7-re a lepattanócsatát is megnyerte. A győriek megduplázták tripláik számát, amikor Dubei Debóra hármasa célt ért, már 52-48-ra mentek Cziczás László tanítványai. Ki kell emelni Kristine Anigwe villanásait is, aki ebben a negyedben egymaga 12 pontot szerzett. A különbség 62-51-nél lépte át a 10 pontot. Az utolsó 10 percnek pedig 68-59-es győri előnyről vágtak neki a felek. A záró szakasz elején 72-66-nál – Boros Julcsi 2+1-es megoldását követően – még volt egy felzárkózása a Szekszárdnak. Erre azonban 8-2-vel válaszolt a Győr és így az utolsó négy percbe fordulva 80-68-nál újra kétszámjegyű különbséget regisztrálhattunk. Innentől már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Magabiztosan tartotta előnyét a Győr, de a Szekszárd is igyekezett úgy lezárni az összecsapást, melyből építkezhet a keddi második felvonás előtt.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina / UNI-Győr

Hirdetés