Hirdetés
Magyarország

Kiemelkedő első negyedére építve nyert a Sopron a DVTK otthonában

DVTK-Hun-Therm - Sopron Basket 48-65 (7-30, 17-7, 11-13, 13-15)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 19. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc (Hartyáni Zsolt)

DVTK Hun-Therm: Aho T. 5/3, Green 13, Aho N. 5/3, Garbin 5/3, Guirantes 6. Csere: Kányási 4, Grigalauskyte 4, Bacsó, Vég-Dudás, Kiss, Bernáth 6/3.

Sopron Basket: Fegyverneky 13/3, Magbegor 13, Sitku 2, Brooks 12, Turner 11. Csere: Kunek, Varga 2, Stankovic 5, Czukor 2, Böröndy 5/3.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés

A bajnokság 19. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 65-48-as sikert aratott a DVTK HUN-Therm otthonában.

Nem is olyan régen egy nagyon emlékezetes Euroliga találkozót vívott a két gárda a DVTK Arénában. Akkor hosszabbítást követően nyert a DVTK HUN-Therm. Ezen a bajnoki rangadón Cheridene Green 2+1-es megoldásával még a DVTK szerzett vezetést. Ezt követően viszont magához ragadta a kezdeményezést a Sopron. A vendégek első hét mezőnykísérletéből hat sikeres volt. Kicsivel több, mint öt perc telt el, amikor 16-5-nél már Völgyi Péter időkérése miatt állt a játék. Fegyverneky Zsófia 7, Jelena Brooks 6 pontnál járt ekkor soproni oldalon. A rövid eligazítás után Yvonne Turner növelte a különbséget. Hazai részről Darcee Garbin törte meg a kosárcsendet, de nem tudott új ritmust venni a DVTK. Az első negyedet Fegyverneky Zsófia duplája zárta le, amivel 30-7-re módosult az állás. Ami az első negyedben nem sikerült a DVTK-nak, az a másodikban igen. Kányási Veronika és Arella Guirantes révén fel tudta pörgetni a támadójátékát. Aho Tyra pedig a csapat első tripláját is megszerezte.

Fotó: DVTK.hu

A DVTK lassan, de biztosan 20 pont alá faragta a hátrányát. Gáspár Dávid végül 33-16-nál kért időt. Visszatérve a pályára Bernáth Réka triplájával folytatta felzárkózását a DVTK. Amikor Aho Nina is betalált, 33-21-nél már csak 12 pont választotta el a feleket. Ez a félidőig érdemben nem változott. Amíg az első 10 percben a DVTK-nak összesen három mezőnykosara volt, addig a másodikban 15 kísérletéből 6 utat talált a gyűrűbe. Soproni oldalon jelentősen visszaesett a dobóforma, amíg az első negyedben 12-ből 10 célt ért mezőnyből, addig a másodikban 10-ből mindössze 4. A DVTK Aho Nina triplájával 35-24-nél volt legközelebb riválisához. Az első 20 percet Fegyverneky Zsófia duplája zárta, amivel 37-24-re módosult az állás. A harmadik negyed elején Arella Guirantes, Cheridene Green és Darcee Garbin többször is felhozta 11 pontra a DVTK-t, de azt a lélektani fordulatot, amit az Euroliga meccsen januárban bemutatott a házigazda, most nem tudta végrehajtani. Igaz, négy perc után Cheridene Green 42-33-nál így is behozta 10 pont alá a hazaiakat. Ennél közelebb viszont nem kerültek.

Fotó: DVTK.hu

A Sopron Dragana Stankovic két találatával és Böröndy Vivien büntetőivel igyekezett ritmust váltani és ezzel a vendégék megfogták a meccset, sőt növelték az előnyüket. 48-33-nál már újra 15 egység választotta el a feleket. A harmadik szakaszt Arella Guirantes és Czukor Dalma kosárváltása zárta, így 50-35-ről vágtak neki a záró szakasznak a felek. Rögtön a játékrész elején Yvonne Turner talált be, amivel 17 ponttal elszakadt a Sopron. A DVTK egy pillanatra nem adta fel, Bernáth Réka és Monika Grigalauskytė állt a csapat élére. A hazaiak előbb 52-41-re, majd 56-46-ra felzárkóztak. Ennél a 10 pontos különbségnél még volt egy pillanat, amikor labdaszerzéssel nagy hajrát indíthatott volna a DVTK. Ezzel nem tudtak élni. Ezi Magbegor két találatával és Böröndy Vivi triplájával 63-46-ra ellépett a Sopron. Az utolsó két percben már őrizte magabiztos előnyét a bajnoki címvédő. A 65-48-as végeredményt Cheridene Green duplája és Yvonne Turner két büntetője alakította ki.

Hirdetés