Hirdetés
Magyarország

Kiemelkedő lengyelországi időszak után tér vissza Magyarországra Brianna Kiesel:

:

Hirdetés

A 170 cm magas amerikai irányító Brianna Kiesel a 2016/2017-es évadban erősítette a Győrt, ahova a következő szezonra a csapat egyik legrutinosabb tagjaként visszatér. Kiesel remek lengyelországi időszak után szerepel ismét hazánkban.

A győri szezon után, amikor Kiesel a bajnokságban 11.2 pontot, 3.2 lepattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt, Svédországba szerződött. Itt az Umea csapatát erősítette, mellyel a bajnokságban az 5. helyen zártak, viszont az EWBL-ben bejutottak a rigai négyes döntőbe. A svéd bajnoki szereplés alatt egy kellemetlen vállsárülés ellenére 15.6 pontra nőtt az átlaga. Innen Lengyelország felé vette az irányt, ahol az első állomáshelye a Lublin volt.

A Lublin csapatánál Kiesel ponterős teljesítménye még inkább kidomborodott. Itt a lengyel alapszakaszban kereken 19 egységig jutott meccsenként. Ezen felül 3.9 lepatatnó és 4.2 gólpassz lett az átlaga. A szezon második felében tevődött át a hangsúly egyre inkább az irányítói kvalitásaira. Az utolsó két hónapban közel hatos gólpassz átlagot produkált. A Lublin a negyeddöntőig menetelt, ahol a későbbi győztes CCC Polkowice búcsúztatta őket. Ez a jó teljesítmény azonban biztosította az előrelépést és így jött az Artego Bydgoszcz.

Az Artego Bydgoszcz szerepelt az Európa Kupában, ahol 10 mérkőzést vívtak és a versenyrendszerek leállításáig a lengyel bajnokságban is szépen meneteltek. Végül 17 győzelemmel és 4 vereséggel a második helyen zártak. Ez egy lényegesen nagyobb támadó-potenciállal rendelkező erősebb csapat volt, mint a 2018/19-es Lublin. Kiesel ráadásul számára kedvező játékrendszerbe került és átadásait hatékonyan értékesítették a társai. Az Európa Kupában 7.4 gólpasszt átlagolt, ami a sorozatban a második legmagasabbnak bizonyult a versenyrendszerek leállításáig. A bajnokságban pedig 5.8 gólpasszt jegyzett.

A szerepének megváltozásával Kiesel pontátlaga a lublini időszakhoz képest kereken négy ponttal esett vissza. Azaz, 19-ről 15-re. Eközben azonban a mezőnyszázaléka 43.7%-ról 50.7%-ra ugrott. Túlzás nélkül kiteljesedett sokoldalúságú, amit majd Győrben is kamatoztathat. Lengyelországban a csonka szezon ellenére nem csak végeredményt hirdettek, hanem az egyéni díjakat is kiosztották. Kiesel-t pedig az All-Star ötösbe válogatták a legjobb irányítóként.

Fotó: Artego Bydgoszcz

Hirdetés