Hirdetés
Magyarország

Kiemelkedő negyedik negyeddel nyert a PINKK a BKG otthonában

BKG PRIMA Szigetszentmiklós - PINKK-Pécsi 424 74-75 (15-19, 22-13, 21-15, 16-28)

Bajnokság, 19. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Farkas G., Major Á., Dr. Oláh M. (Mocsai L.)

BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal B. 10/6, Vári 4, Zivaljevic 9, Aldazabal 13, Campisano 18. Csere: Benke 9, Davis 2, Kovács, Raus 9, Suppán

PINKK Pécsi 424: Mujovic 15/6, Szücs L. 9/9, Vincze N. 1, Davis-Stewart 14, Jáhni 9/6. Csere: Zsilinszki 4, Tenyér 11/6, Révész L. 12, Kovács, Horváth.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

Hirdetés

A bajnokság 19. fordulójában a PINKK Pécsi 424 75-74-es sikert aratott a BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.

Január utolsó hétvégéjén mindössze egy találkozó maradt a naptárban a női élvonalban. Ez azonban egy nagy téttel bíró összecsapás volt, melyen a két győzelemmel rendelkező BKG PRIMA Szigetszentmiklós az eddig egy győzelmet szerző PINKK Pécsi 424-et fogadta. Ebből is kiderül, hogy a tabella utolsó két helyezettjének csatáját követhettük. Sierra Campisano és Denia Davis Stewart kosárváltása vezette fel az összecsapást. A folytatásban négy triplával a PINKK került előnybe. Ezek a sikeres távoli dobások Bozica Mujovic, Szücs Luca és Denia Davis Stewart nevéhez fűződtek.  A BKG az első szakaszban 7 pontot szerző Sierra Campisano találataival igyekezett a lépést tartani, de megszerzett előnyét őrizte a PINKK. A legnagyobb differencia 8 egység volt a felek között, mely a negyed végére 19-15-nél megfeleződött. A második szakaszt egy újabb vendég tripla vezette fel, de ezt követően a BKG vette át az irányítást. Nem telt el két perc, amikor Benke Sára öt pontjával és Solanch Aldazabal 2+1-es megoldásával 23-22-nél már a BKG járt előrébb. Összességében 10-0-s futást mutattak be a hazaiak, amivel 25-22-re módosult az állás.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

A PINKK időkérését követően sem változott a játék képe. A BKG tudta növelni az előnyét. A negyed közepéhez érkezve 31-23-nál nyolc egységgel jártak előrébb a szigetszentmiklósiak. Hogy mennyire feljavultak támadásban a hazaiak, azt jól mutatja, hogy a duplákat tekintve a 8-ból 5 kísérletük célt ért. Több labdájuk volt Benke Sáráéknak, hogy kétszámjegyűre növeljék az előnyüket. Ezzel nem tudtak élni. A különbség 5-7 egység környékén látszott állandósulni. A félidő hajrájában Solanch Aldazabal büntetőit követően 37-28-ra ismét megléptek a hazaiak. Az utolsó percben azonban kétszer is eredményes volt a PINKK, amivel 37-32-re szépített és teljesen nyílttá tette a folytatást. Átvészelve ezzel a második szakasz első felének komoly hullámvölgyét. A félidőben a BKG legeredményesebbje Sierra Campisano volt 11 ponttal, Denia Davis Stewart neve mellett szerepelt 10 pont. A BKG 23-14-re vezetett a lepattanókban, de az, hogy nem tudott nagyobb különbséget kialakítani, elsősorban a 11 eladott labdájának volt köszönhető. A harmadik negyed első felében sem változott a játék képe. Solanch Aldazabal és  Denia Davis Stewart pontjai vezették fel ezt a szakaszt. A különbség 5-7 egység között állandósult. A BKG nem tudta bevinni a döntő futást, míg a PINKK érdemben nem tudott csökkenteni a hátrányán.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

A harmadik negyed közepéhez érkezve 43-36-nál a PINKK időkérése szakította meg a játékot. Visszatérve a pályára, Angyal Barbara két triplájával a BKG ezúttal tudta növelni a különbséget. 49-38-nál először ugrott 10 pont fölé a hazaiak előnye. Ezt sokáig tartotta is a házigazda. Sierra Campisano mellé Solanch Aldazabal és Angyal Barbara zárkózott fel pontszerzésben. Aldazabal 13, Angyal 10 pontnál járt 30 perc után. A negyed hajrájában Jáhni Zsófia egy triplával hozta közelebb a PINKK-et, de Sofija Zivaljevic  büntetői 58-47-es vezetést eredményeztek a házigazdának. A záró szakaszt a vendégek találata vezette fel, 66-58-ig azonban őrizte 8-10 egység környékén az előnyét a BKG. Úgy nézett ki, hogy ebben a mederben érhet véget az összecsapás. Amíg az első 11 percben öt, addig a következő 21 percben mindössze kettő triplát értékesített a PINKK. A vendégek 66-58 után támadásban rendezték a soraikat. A fáradni látszó BKG ellen 12-0-s futással 70-66-ra fordítottak. Óriási izgalmakat tartogatott a hajrá. Két és fél perc volt vissza, amikor két gyors duplával 70-70-nél ismét egyenlített a BKG. Sőt másfél perccel a vége előtt 72-71-nél a vezetést is átvették a hazaiak. A végjátékban azonban nem hagyták cserben a triplák a PINKK-et. Jáhni Zsófia hármasával 74-71-nél ismét a vendégek jártak előrébb. A BKG kétszer is eladta a labdát és így bár a baranyaiak büntetőt is hibáztak a végjátékban, már nem tudott fordítani a szigetszentmiklósi együttes. Egy utolsó másodperces hazai dupla alakította 75-74-re azt állást. Második sikerét ünnepelhette az idei évadban a PINKK.

Fotó: BKG PRIMA Szigetszentmiklós

Hirdetés