Hirdetés
Magyarország

Kiemelt az Európa Kupa rájátszás első fordulójában a Szekszárd:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa Kupa csoportkör utolsó fordulójában 90-63-as sikert ünnepelhetett a Keltern otthonában. Ez a magabiztos diadal rendkívül értékesnek bizonyult, hiszen a szekszárdiak 5 győzelemmel és 1 vereséggel, +82-es pontkülönbséggel az I-csoport élén zártak. A rájátszás első körében kiemeltek lesznek.

A 24 továbbjutó csapatot a FIBA egy összevont táblázaton rangsorolta és közülük a nyolc legjobb mutatóval rendelkező kapott kiemelést az első körben. A szekszárdiak a 7. legjobb csapatként fejezték be a csoportkört. A rájátszás második fordulójában, melynek FIBA játéknapjai január 22-23. és 29-30., a Tsmoki Minszk – Lointek Gernika párharc továbbjutója lesz az ellenfél.

A Lointek Gernikát nem kell bemutatni, miután a Győr csoportellenfele volt és a spanyol élvonal egyik meghatározó gárdája. Az Európa Kupában 4 győzelem és 2 vereség lett idén a mérlegük. A Salamancától kaptak ki kétszer. A Tsmoki – Minszk a keleti konferenciából az egyik legjobb csoportharmadikként lépett tovább. A “D” jelű négyesben a Hatay és a Krasznojarszk mögött lettek harmadikak, a Rózsahegyet előzték meg. A mutatójuk végül 3 győzelem és 3 vereség lett.

A Szekszárd mellett a Perfumerias Avenida, a Valencia Basket, a Basket Landes; a Carolo Basket, az MBA Moscow, az Orman Genclik és a Hatay BB szerzett kiemelést.

A rájátszás mezőnyét alkotó 24 csapat listája és az ágrajz elérhető ITT

Fotó: kscszekszard.hu

Hirdetés