Hirdetés
Archivum

Kiemelt vidéki sportegyesület lett a DVTK:

:

Hirdetés

Kiemelt vidéki sportegyesület címet kapott a DVTK. Az ünnepélyes bejelentésre sajtótájékoztató keretében került sor csütörtökön délelõtt a miskolci City Hotelben. Az eseményen Sántha Gergely, a DVTK elnöke öt új sportág csatlakozását is bejelentette. Részletek a klub közleményében.

Fotó: DVTK.eu

Fotó: DVTK.eu

Forrás: DVTK hivatalos honlap

Kiemelt vidéki sportegyesület címet kapott a DVTK. Az ünnepélyes bejelentésre sajtótájékoztató keretében került sor csütörtökön délelõtt a miskolci City Hotelben. Az eseményen Sántha Gergely, a DVTK elnöke öt új sportág csatlakozását is bejelentette.

– A mai sajtótájékoztató apropója a DVTK kiemelt vidéki nagyegyesületi státuszának a bejelentése – kezdte Sántha Gergely, a DVTK elnöke. – Már 2010 óta dolgozunk azon az Arago csoport támogatásával, hogy a DVTK újra a régi fényében ragyoghasson. Ennek az elsõ lépcsõfoka az volt, amikor a labdarúgó csapat többségi tulajdonjogát megszereztük, és a klub mûködését gazdasági szempontból is stabilizáltuk. A második lépés a nõi kosárlabda csapat újbóli csatlakozása volt 2013-ban. Ekkor kezdõdött el az a folyamat, amellyel az Észak-Magyarországon illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hagyományokkal rendelkezõ sportágakat elkezdtük saját erõbõl a DVTK zászlaja alá integrálni. A sorban következett a jégkorong, a röplabda és a többi már jól ismert sportág, a birkózók, az asztaliteniszezõk és a sakkozók.

A következõ nagy lépés az volt, amikor Magyarország kormányának és az Emberi Erõforrások Minisztériumának a támogatásával elkezdtünk egy 14 milliárd forint összeget meghaladó, észak-magyarországi sportinfrastruktúra fejlesztési projektet. Ez négy helyszínen zajlik, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban és Dél-Szlovákiában. Ennek az egyik jelentõs mérföldköve a régió sportegészségügyi területét lefedõ sportegészségügyi diagnosztikai és rehabilitációs központ tervezése és kivitelezése, amely az egész észak-magyarországi régiót ki tudja szolgálni. Körülbelül másfél esztendeje kezdtünk el dolgozni egy újabb ötleten, amelynek kidolgozásában Szabó Tamás kollégám is részt vett, és amely megvalósításában késõbb Benczés Miklós is közremûködött, amit ezúton is szeretnénk nekik megköszönni A kezdeményezés lényege, hogy szerettünk volna a budapesti kiemelt sportegyesületekhez hasonló státuszt szerezni, ezzel is egy következõ szintre emelve a DVTK-t. Ezt idén tavasszal sikerült is elérnünk, hiszen az EMMI támogatásával egy újonnan kialakításra került kategóriához, a vidéki nagy egyesületekhez tudtunk csatlakozni. Ezzel együtt több új szakosztály is csatakozott hozzánk, amelyekkel tovább tudjuk erõsíteni a DVTK-családot. A közelmúltban már bejelentettük az e-sport, a short track, a mûkorcsolya, a judo és a muaythai és a kézilabda sportágak csatlakozását. A DVTK-család legújabb tagjaiként pedig a triatlont, a kerékpárt, a darts-ot, a kajak-kenut és az atlétikát köszönthetjük. Az õ részletes bemutatásukra a következõ napokban kerül majd sor. Velük együtt a DVTK zászlaja alatt a régióban jelenleg több mint 2600 igazolt sportoló versenyez. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a státusszal és az EMMI támogatásával az újonnan csatlakozó szakosztályok a jövõben magasabb szinten fognak tudni versenyezni, hozzá fognak tudni járulni az észak-magyarországi régi jó híréhez és a DVTK imázsának a további javításához.

– Azt szoktam mondani, hogy borsodinak lenni egy életérzés, de a Diósgyõrnek szurkolni az egy életforma – tette hozzá Csöbör Katalin, országgyûlési képviselõ, a DVTK tanácsadó testületének elnöke. – A DVTK címere és a klub szellemisége Miskolc és Borsod egyik szimbóluma. Lehet ebben a klubban sportolni, lehet neki fanatikusan szurkolni, kedvelni, és családtagnak is tekinteni. Természetesen lehet elégedetlenkedni és csalódottnak is lenni egy-egy kevésbé jól sikerült teljesítmény után, de az biztos, hogy Miskolcon és Borsodban a DVTK egy olyan fogalom, amely érzelmi tényezõ is és nem tudunk függetlenedni tõle. A DVTK a miskolci és borsodi identitásunknak is elemi része és közösen éljük át a sikereket és a kudarcokat egyaránt. A mai bejelenéssel egy évtizedes, vagy inkább évszázados álom valósulhat meg. Sokan dolgoztunk azért, hogy ez a klub stabilan és biztonságosan tudjon mûködni és a sportolóknak csak a sportra kelljen koncentrálniuk. Szeretném megköszönni a DVTK menedzsmentjének, tulajdonosainak és támogatóinak és mindenkinek, aki részt vett ebben a folyamatban, hogy ennyire a szívén viseli a klub sorsát. Az a célunk, hogy a DVTK erõs lábakon álljon és ne a pillanatnyi eredményességtõl, nehézségektõl, vagy széljárástól függjön a klub mûködése. Mindannyian egyetértünk abban, hogy a stabilitás egyik záloga a bõvülés. A DVTK címere méltóságot és biztonságot ad a sportolóknak és a szakosztályoknak, motivációt ad a gyerekeknek és tiszteletet parancsol az ellenfeleink részérõl is. A mai bejelentés ugyanakkor a gyermekeknek teremt még több sportolási lehetõséget, amely során kemény munkára, önfegyelemre, kitartásra és erõfeszítésre neveli õket a klub. Nekünk Magyarországon, a régióban, Borsodban és Miskolcon olyan környezettudatos, egészségtudatos gyerekekre van szükségünk, akik hisznek önmagukban, hisznek a családjukban, a nemzetükben és a DVTK-családban is.

– Az elõttem szólók már kiemelték, hogy ez elmúlt évtizedekben diósgyõri színekben azért jócskán kijutott jó és kevésbé jó idõszakokból is – zárta Szinay Attila, az Agrárminisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelõs helyettes államtitkára, a DVTK birkózó szakosztályának elnöke. – Voltak sikerek és voltak kudarcok, és az, hogy ezt együtt élhettük át az elmúlt évtizedekben talán még jobban össze is kovácsolta azt a közösséget, amit ma DVTK-nak hívunk. Ez az együvé tartozás az Emberi Erõforrások Minisztériumának köszönhetõen most kiszélesedik és ez az összefogás túllépi a város határait. A DVTK a megyében természetesen eddig is meghatározó szerepet játszott, de azzal, hogy kilép a régióba – amit képviselõ asszony is említett – a legfontosabb, hogy minél több gyermeket tudunk bevonni. Tudjuk azt, hogy ha a gyerekek rendszeresen sportolnak, az a jövõnek szóló befektetés. Elhangzott a bõvülés szó is. Létszámban is bõvülünk és bizony infrastruktúrában is bõvülünk. Ez látványos fejlõdés. Van egy szépségdíjas stadionunk, a klubnak köszönhetõen gazdagodik a város egy fedett csarnokkal és nemsokára elkészül a sportdiagnosztikai központ, amely a birkózóknak is otthont ad majd. Nem lesz mindenkibõl olimpiai bajnok, ezt az elsõ birkózó edzésen szoktuk közölni a reménykedõkkel, de reménykedni lehet, dolgozni és küzdeni kell érte. Lehet, hogy valakinek egy magyar bajnoki cím vagy egy válogatottság sem jön össze, de az a sportoló, aki kitart és alázattal vesz részt az edzéseken és észben tartja, hogy ez elsõsorban az egészségrõl szól, akkor õ felnõtt korára egy sportszeretõ és nem utolsó sorban egészséges ember lesz. Nagyon örülök neki, hogy eljutottunk ehhez a mérföldkõhöz és bízom benne, hogy ez a közös együttmûködés egy még fényesebb diósgyõri jövõt eredményez majd, nemcsak a városban, hanem a régióban is.

A DVTK sportágai 2019. április 11-én
(zárójelben a csatlakozás dátuma)
Labdarúgás
Kosárlabda (2013. február 21.)
Sakk (2014. augusztus 15.)
Birkózás (2015. január 23.)
Jégkorong (2015. július 22.)
Asztalitenisz (2015. szeptember 4.)
Nõi labdarúgás (2016 június 1.)
Röplabda (2017. július 4.)
E-sport (2017. július 6.)
Kézilabda (2017. november 29.)
Short track (2017. december 13.)
Nõi jégkorong (2017. december 13.)
Judo (2018. július 26.)
Muaythai (2018. november 29.)
Mûkorcsolya (2018. december 3.)
Triatlon (2019. április 11.)
Kerékpár (2019. április 11.)
Darts (2019. április 11.)
Atlétika (2019. április 11.)
Kajak-Kenu (2019. április 11.)

Hirdetés