Hirdetés
Archivum

Kiesett a Targoviste!:

:

Hirdetés

Hatalmas meglepetés született az Európa Kupa negyeddöntõinek egyetlen szerdai találkozóján. A Dinamo Kurszk 18 pontos romániai vereség után hazai pályán 21 ponttal verte a Targoviste együttesét és így bejutott a legjobb négy közé az Európa Kupában.

Felfoghatatlan összecsapásnak adott otthont Kurszk. A város nõi kosárcsapatáról egész Európa úgy gondolta, hogy búcsúzott a második számú európai kupasorozattól, mikor a Targoviste otthonában 18 pontos vereséget szenvedett. Sõt akkor sem álltak jobban az oroszok, amikor a visszavágón három negyed után csak 53-49 állt az eredményjelzõn.

A két gárda második összecsapásának negyedik negyedében azonban megragadta az utolsó esélyt a Kurszk, amely egy 14-2-es rohanással az utolsó 5 percre nyitotta tette a továbbjutás kérdését. 40 másodperccel a negyedik 10 perc vége elõtt 74-55-ös állásnál álltak elõször továbbjutásra a hazaiak. Ezt követõen idõt kért a Targoviste, de a támadásuknál Parau elveszítette a labdát, majd Doron szabálytalansága után Linkeviciene két sikeres büntetõjével alakult ki a 21 pontos különbség. A találkozó utolsó támadásából a vendég együttesnek triplát kellett volna dobnia, de Monika Isabela Boriga távoli dobása elkerülte a gyûrût.

Eredmény

Dinamo Kurszk – Municipal Targoviste 76-55

Hirdetés