Hirdetés
Archivum

Kifárasztotta a Sopron a Rivas Ecopolist:

:

Hirdetés

Elõzetesen nem ígért rangadót a Spanyol Bajnokság 12. fordulója, de a Rivas Ecopolis gondoskodott arról, hogy legyen mirõl írni. A soproniakat csütörtöke este hatalmas küzdelemben legyõzõ alakulat a bajnoki tabellán 11. helyen tanyázó Cadi La Seu D´Urgell otthonában szenvedett vereséget. A másik két EuroLigás simán nyert.

Még a sérült Amaya Valdemoro nélkül is kötelezõ volt a gyõzelem a Rivas Ecopolis számára a Cadi otthonában. A katalánok azonban megérezték, hogy fogható a nagy nevû ellenfelük és éltek az adódó lehetõségekkel. Már az elsõ 8 perc után benne volt a levegõben a meglepetés, ekkor 19-10-re húztak el a hazaiak. A Rivas elsõsorban Aguilar és a két center, Paris (18 pont, 7 lepttanó), illetve Bonner (21 pont, 7 lepattanó) vezetésével a nagyszünetre 36-34-re faragta a hátrányát.

A harmadik negyedben megint nem tudták ráerõltetni akaratukat a riválisukra a madridiak. A csapatok fej-fej mellett haladtak, de a kezdeményezés végig a hazaiaknál volt. Annak ellenére, hogy nem mûködött a gépezet, az EuroLigás együttes a záró negyedre, egyenlõ állásra 55-55-re mentette a találkozót. A két center összjátéka után a negyedik etap elején 57-59-re vezetett is a Rivas, de innen mintha csak egy csapat lett volna a pályán. A Cadi jött, látott, gyõzött. A hajrába, az utolsó 3 percbe fordulva 8 ponttal vezetettek a hazaiak. A vége 82-73 lett.

A címvédõ Valencia aktuális találkozóján nem született meglepetés. A hetedik Sollert magabiztosan gyõzték le 81-54 arányban. A találkozón az elsõ félidõben „csak” 9 pontos különbség alakult ki a két gárda között, de a harmadik negyedben megsemmisítette ellenfelét a Jordi Fernandez hölgykoszorúja. A lefújás pillanatában demoralizáló 27 pontos különbség állt az eredményjelzõn. A címvédõnél a 16 pontos Marta Fernandez bizonyult a legeredményesebbnek.

A Salamanca a Gran Canariát gyõzte le 92-68-ra. Meglepetésre az elsõ negyed végén még 5 ponttal a szigetlakók mentek, de a szünetben már 13 ponttal a Salamanca járt elõrébb. A végjátékra már nem maradt izgalom, a vendégek a 18 pontos Alba Torrens-szel nem tudtak mit kezdeni.

Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 92-68
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – RC CELTA INDEPO 87-78
C.B. OLESA – EXTRUGASA 67-70
UNB OBENASA NAVARRA – MANN FILTER ZARAGOZA 48-75
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – SÓLLER BON DÍA! 81-54
CADI LA SEU D´URGELL – RIVAS ECOPOLIS 82-73

A tabella

Hirdetés