Hirdetés
Magyarország

Kiharcolta győzelmét a Vasas Akadémia együttese

ELTE-BEAC Újbuda - Vasas Akadémia 56-62 (17-18, 17-12, 14-17, 8-15)

Bajnokság, 9. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Földesi Ádám (Páli dr. Ádám)

ELTE-BEAC Újbuda: Ivanova 17/12, Czank 8/6, Boros J. 11/3, Mérész 10, Barnai 1. Csere: Joseph -, Koch 1, Boros B. 5/3, Juhász 3/3.

Vasas Akadémia: Bach 9, Papp 15/12, Heljic 2, Pusztai 8, Madár E. 4. Csere: Budácsik 2, Smailbegovic 14/12, Dúl -, Salamon 2, Tóth 6, Madár K. -.

Hirdetés

A bajnokság 9. fordulójának nyitó mérkőzésén a Vasas Akadémia 56-62-es győzelmet aratott idegenben, az ELTE-BEAC Újbuda együttese ellen.

A mérkőzés elején Ivanova hárompontosával, illetve Mérész Beatrix védekezésből szerzett gyorsindításos ziccerével a hazai BEAC került lépéselőnybe (5-0). A következőkben a Vasas Akadémia Bach Boglárka büntetőivel tudott javítani, de ezen kívül hosszabb periódusig nem sikerült az együttesnek kosarat szereznie. Az első érdembeli találatuk három perc elteltével született, amit Papp Dia szerezte triplájával. Hozzá csatlakozott szintén Sara Heljic, így a vendégek 5-7-nél átvették a vezetést. Ekkor Mérész talált be ismét, amivel egál lett a mérkőzés (7-7). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden egyes kosárra kosár volt a válasz. Az utolsó percbe érkezve 13-13-as eredményt regisztrálhattunk, azonban a negyedet végül 1 ponttal Milos Pavlovic tanítványai nyerték (17-18).

A második játékrész első kosarát Tóth Orsolya szerezte, mellyel a Vasas tovább tudta növelni előnyét. Ezt követően azonban az események jócskán lelassultak, hosszabb periódusig egyik félnek sem sikerült további pontokat szereznie. Az etap feléhez közeledve továbbra is a 17-20-as eredmény volt olvasható. Végül Czank Tímea hárompontosa törte meg a kosár csendet, amivel a BEAC ismét kiegyenlített (20-20). Ekkor a vendégek vezetőedzője kért időt. A rövid eligazításból visszatérve Papp Dia és Bach Boglárka is betalált, amivel a Vasas ismét 4 ponttal tudott elszakadni (20-24). Bár Koch Dóra büntetője szépített valamennyit az eredményen, Bach 2+1-es akciójának köszönhetően nem tudott érdemlegesen közelebb férkőzni a BEAC. Ez azonban változott a továbbiakban. A hazaiak egy 8-0-ás hajrát produkáltak, így 28-27-nél megint csak az ő kezükben volt a mérkőzés. Milos Pavlovic kért újabb időt. A folytatásban minimálisan a hazaiak teljesítménye bizonyult jobbnak, a félidőt végül 34-30-ról kezdhették meg a résztvevő csapatok.

A második félidőt Papp Dia hárompontosa nyitotta, mellyel 1 pontra zárkózott fel a Vasas (34-33). Ezután megint csak lassulni látszódtak a mérkőzés eseményei. A soron következő kosarat is Papp Dia szerezte – megint csak egy triplát értékesített – amivel csapat 34-36-nál át is vette a vezetést. Ekkor Papp egymagában már 11 dobott pontot jegyzett fel neve mellé, amivel a találkozó első játékosa lett aki átlépte a kétszámjegyű dobott pontot. Pontosan a negyed felénél az előny visszaugrott a BEAC-hoz, Ivanova hárompontosa után. Ekkor Budácsik büntetői következtek, majd Boros Júlia triplája, tehát összesítésben 40-38-as eredményt regisztrálhattunk a hazaiak javára. A folytatásban Milos Pavlovic játékosainak egy 0-6-os rohama volt, így 40-44-nél Balogh Judit kérte ki idejét. Visszaérkezve Smailbegovic szerzett újabb pontokat a Vasasnak, ám ekkor Ivanova talált be kétszer is. Boros Júlia 4 pontját követően 48-47-nél ismét a hazaiaké volt az előny, innen kezdődhetett az utolsó játékrész.

A záró szakasz elején tovább növekedett a BEAC előnye, Mérész Beatrix szerzett pontokat (50-47). Két perc telt el a negyedik negyedből, amikor a vendég Vasas Akadémia kispadja kapott egy technikai faultot. Boros Júlia dobhatott büntetőt, majd a labda is a BEAC együttesénél maradt. Kosár azonban nem született, a vendégek támadhattak, amiből Papp szerzett három pontot. Pusztainak volt ekkor egy jó megmozdulása védekezésben, labdát majd kosarat szerzett, így 50-54-nél Balogh Judit vezetőedző nő kért időt eligazításra. A folytatásban ismét megrekedni látszott az eredmény. Alig négy perccel a találkozó vége előtt – hogy frissüljenek az események – újabb időkérés következett, ezúttal Milos Pavlovic oldaláról. A terv sikerült is, hiszen a pályára visszatérve Madár Eszter szerzett azonnal kosarat. Erre Ivanova ugyan válaszolt triplájával, azonban Madár következő pontjainak köszönhetően megmaradt a Vasas kialakított előnye (53-58). A mérkőzés hajrájába érkezve Smailbegovic is betalált távolról, amivel 8 egységgel léptek meg a vendégek, ez pedig az eddigi legnagyobb különbségnek számított. Jókor jött Czank hárompontosa, amivel ugyan a BEAC szépíteni tudott, a győzelem végül így is a vendégeké lett. Milos Pavlovic csapata 56-62-es sikert aratott idegenben, az ELTE-BEAC Újbuda otthonában.

 

Hirdetés