Hirdetés
Archivum

Kihirdette az olimpiára utazó 12 fõs keretét a szerb válogatott szakmai stábja:

:

Hirdetés

A törökök ellen lejátszott két felkészülési találkozót követõen Marina Maljkovic 12 fõsre szûkítette a szerb válogatott keretét. Megnevezte azokat a játékosokat, akik utaznak az Olimpiára. A következõ évadban Magyarországon játszó játékosok közül Aleksandra Crvendakic és Danielle Page is ott van a keretben.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

A Budapesten Európa-bajnoki címet szerzõ kerethez képest két változást emelt ki Marina Maljkovic a szerb szövetség délután kiadott közleményében. Aleksandra Crvendakic és Dragana Stankovic személyében két fiatal játékos is lehetõséget kapott. „Szeretnék esélyt adni az olimpián a kosárlabdázásunk jövõjének is.” – fogalmazott találóan az ismert edzõnõ.

Maljkovic a nyilatkozatában megköszönte a bõ keret összes tagjának (Tijana Ajdukovic, Maja ©koric, Sanja Mandiæ, Milena Marjanovic, Biljana Stjepanovic, Aleksandra Stanacev, Sanja Orozovic) a munkát és kifejtette, hogy a játékok kezdetéig hátralévõ idõben elsõsorban az apróbb hibák kijavításán lesz a hangsúly.

A szerbek jövõ héten vasárnapig készülnek Belgrádban, majd Dubaj érintésével utaznak Rióba. Az olimpia elõtt még két felkészülési mérkõzés szerepel a programban, Brazília és Ausztrália ellen. Ezeket már a helyszínen játsszák és a céljuk a minél jobb akklimatizáció.

A szerb válogatott olimpiai kerete: Milica Daboviæ, Tamara Radoèaj, Sonja Petroviæ, Sa¹a Èaðo, Sara Krnjiæ, Nevena Jovanoviæ, Jelena Milovanoviæ, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakiæ, Dragana Stankoviæ, Ana Daboviæ és Danielle Page.

Hirdetés