Hirdetés
Európa

Kihirdette keretét a 2020/2021-es évadra a Basket Landes



:

:

Hirdetés

Egy újabb nemzetközi kupás francia klubcsapat hirdette ki keretét a 2020/2021-es évadra. A Basket Landes megtartotta tavalyi alapcsapatát, mindössze három helyen változtattak.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a Landes ikonikus irányítója Celine Dumerc még egy szezont vállalt. Rajta kívül Miranda Ayim, Aby Gaye, Marie Eve Paget, Ana Suarez, Katherine Plouffe és Lidija Turcinovic a következő szezonban is a keretüket erősíti.

Távozik a klubtól Romana Hejdova, Marie-Bernadette Mbuyamba és Mamignan Toure. Helyettük érkezett Valériane Vukosavljević (Ayayi), Kendra Chery (Roche Vendée) és a CFBB programjából a korosztályos válogatott Seehia Sida Abega.

A 103-szoros válogatott 26 éves Valériane Vukosavljević pályafutása elején 2012 és 2014 között már erősítette a Basket Landes gárdáját. Legutóbb az USK Praha csapatában remekelt. A márciusban felfüggesztett Euroliga szezon során 11,9 pontot, 5,5 lepattanót és 4,1 gólpasszt átlagolt.

Kendra Chery a Roche Vendée gárdájától érkezik. A 19 éves hármas-négyes poszton bevethető tehetség az Európa Kupában hét meccsen 25.3 perc alatt 8.4 pontot, 6.1 lepattanót és 0.9 gólpasszt átlagolt.

A Landes a korábbi évekhez hasonlóan kilenc profi játékossal számol, akikhez a versenyző csapatba majd fiatalok kerülnek fel.

Fotó: Basket Landes

Hirdetés