Hirdetés
Európa

Kihirdette keretét a Bourges:

:

Hirdetés

Bemutatta keretét a 2021/2022-es évadra a Bourges Basket.

A francia élcsapatnál mindössze egy változás lesz. Távozik a klubtól Alexia Chartereau. A kiváló center hat Euroliga találkozón 31.5 perc alatt 13.3 pontot, 7.7 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt. A helyét Endy Miyem veszi át, aki a Carolo Basket csapatától tért vissza. Ezt megelőzően kilenc éven át már erősítette a Bourges-t. A Carolo színeiben 20 bajnokin 26 perc alatt 11 pont és 4.5 lepattanó volt az átlaga.

A Bourges úgy futott neki a csapat kialakításának, hogy többen élő szerződéssel rendelkeztek a 2021/2022-es évadra is. A lejáró szerződésű játékosaik közül pedig Elodie Godin, Elin Eldebrink, Kristen Mann, Alix Duchet és Sarah Michel is hosszabbított. Az akadémiájuk fiatal tehetsége Pauline Astier élete első profi kontraktusát kapta. Az ifjú játékos már korábban is többször feljátszott a felnőttekhez.

A Bourges-nál vegyes érzésekkel tekinthetnek az elmúlt évadra. Sokat küzdöttek a Covid miatti leállásokkal. Nem nyertek trófeát és az Euroliga csoportjukból sem jutottak tovább, annak ellenére, hogy buborék házigazdái voltak. Másik oldalról viszont a bajnoki alapszakaszban 20 győzelemmel és 2 vereséggel az élen zártak.

Hirdetés