Hirdetés
Magyarország

Kihirdette keretét a 2022/2023-as évadra a Sopron Basket:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Egy átfogó, tartalmas beszélgetéseket hozó egész estés rendezvényen mutatta be a keretét a következő szezonra a Sopron Basket.

Nézzük a névsort. Az Euroliga-győztes gárdából marad Czukor Dalma, Fegyverneky Zsófia, Határ Bernadett, Jelena Brooks, Kókai Patrícia, Sitku Zsuzsanna és Varga Alíz. Távozik a klubtól Briann January, Gabby Williams, Nevena Jovanovic, Stefanie Dolson és Varga Sára.

Az érkőzők közül Courtney Vandersloot leigazolását már korábban bejelentette a klub. A következő szezonban a Sopron Basket keretét erősíti Böröndy Vivien, Brittney Sykes, Alice Kunek, Dragana Stankovic és Ezi Magbegor.

Az alábbiakban a klub beszámolója olvasható a szombati rendezvényről:

A tavalyi nagy sikerű évzáró rendezvényünk után az idei történelmi szezont is egy emlékezetes estével zártuk a Novomatic Aréna ünneplőbe öltöztetett környezetében, melynek során bejelentésre került csapatunk 2022/2023-as kerete is!

Az impozáns serleg gyűjteményünk ezúttal is kiállításra került, de az idei trófeák külön, kiemelt helyet kaptak az óriás LED fel előtti színpadon, ahol az egyes blokkok főszereplői is helyet foglaltak.

A felemelő program első fellépői Czukor Dalma és Varga Alíz voltak, akikkel az est házigazdája, Major Mihály beszélgetett könnyed formában arról az útról, amely onnan indult, hogy pár éve beléptek a felnőtt csapat öltözőjébe, ma pedig már kihagyhatatlanok a csapatból.

A porondon vezetőedzőnk, Gáspár Dávid váltotta az ifjú titánokat, aki az átmenetileg öltözővé alakult színpadon betekintést nyújtott szurkolóinknak a szakmai videó elemzések izgalmas világába. A Laczka Miklós által összeállított anyagon keresztül átélhettük a Magyar Kupa döntőtől az Euroliga győzelemig vezető időszak munkás, nehézségekkel járó, a felmerült szituációkra válaszokat, finomításokat igénylő állomásait.

A szünet után két ikonunknak, Fegyverneky Zsófiának és Jelena Brooksnak szólt a tapsvihar a Gyémánt és Arany részben. Velük sztorizgatott a csapatunk nemzetközi menetelését testközelből végig kísérő Lantos Gábor, az Origo sport rovatának vezetője beszélgetett hol komoly, hol vidám megközelítéssel. Természetesen végig magyarul, hiszen Jeca már második otthonaként tekint szeretett hazánkra, városunkra.

A záró részben ügyvezetőnk, Török Zoltán ragadta magához a mikrofont, hogy megossza személyes érzéseit, gondolatait a történelmi Euroliga győzelemhez vezető több, mint két évtizeden át ívelő folyamatos fejlődésről, kitartó, következetes munkáról, a soproni közösség erejéről, a hagyományok tiszteletéről. Utóbbi jegyében a következő szezonban, az első bajnoki címünk és az anyaklub, az SVSE emléke előtt tisztelegve, a magyar bajnoki mérkőzéseket lila-fehér színben játsszuk a következő szezonban.

Klubunk gazdag történelme a LED falon is megelevenedett. Ügyvezetőnk a 27 aranyérmes csapatunk fényképéből összeállított mozaik-tabló előtt állva egy felhívást is közzétett. Szeretnénk ugyanis minél több nyilvános helyen elhelyezni az Euroliga győztes csapatunk poszterét. Várjuk éttermek, üzletek, vállalkozások jelentkezését, kérjük a szurkolói aktivitást és közreműködést is hozzá!

Óriási tapsot kapott Határ Betti meze is, melyet Török Zoltán emelt a magasba.

Az est végjátékában érkeztünk el a következő évi csapat keretének ismertetéséhez, mely előtt ügyvezetőnk megköszönte a távozóknak – Briann January, Gabby Williams, Nevena Jovanovic, Stefanie Dolson, Varga Sára – mindazt, amit a klubunkért tettek.

Azzal kapcsolatosan, hogy merre tovább, Zoli Nagy-Lackó Balázs régész, publicistát idézve azt mondta: “aki azt mondja, hogy a csúcson kell abbahagyni, az még biztosan nem mászott hegyeket.”

Ez a mondat, akár az este kulcsmondata is lehet, hiszen az ezt követő csapat bemutatás mindenről szólt, csak éppen arról nem, hogy megelégednénk elért eredményeinkkel.

Lássuk a neveket.

Vandersloot Courtney stratégiai igazolása már korábban bejelentésre került. A 2017-ben a magyar válogatott színeit is képviselő vérbeli irányító csapat-kapitányunkkal, Fegyverneky Zsófival szinkronban irányíthatja csapatunkat az újabb célok felé.

A kettes posztra egy kiváló védő teszi át székhelyét hozzánk. A 28 éves Brittney Sykes, a Los Angeles Sparks játékosaként a WNBA védekezési hatékonyságban a liga listavezetője, tavaly az év védőcsapatába választották és Sylvia Folwes mögött a 2.helyen zárt az év védője választáson. Az amerikai elismerések után a 2021/2022-es szezonban megválasztották az ausztrál liga (WNBL) legjobb védőjének is.

A klub hagyományaihoz illeszkedve tér vissza szülővárosába Böröndy Vivien. Saját nevelésű játékosunkat a hátvéd-irányító poszton vehetjük számításba.

A hármas posztra az ír útlevéllel rendelkező Alice Kunek érkezik, aki a méltán híres ausztrál sportiskola neveltje. A 31 éves vajkezű bedobó az idei szezonban a mi életünket is megkeserítette a lengyel Gdynia vezéreként.

Az ötös poszton is üdvözölhetünk egy visszatérőt. A ZVVZ USK Prága együttesével FINAL4-ig menetelő, nyúlánk, 195 centiméter magas Dragana Stankovic még egészen fiatalon, 18 évesen érkezett hozzánk, és a korai magyarországi éveknek köszönhetően honi nevelésű státuszú játékosként vehetjük számításba.

Az érkezők névsorát egy mindössze 22 éves center zárja, aki fiatal kora ellenére számos siker letéteményesének mondhatja magát, hazájában az új Lauren Jacksont látják benne. A nigériai felmenőkkel rendelkező, új-zélandi születésű Eziyoda “Ezi” Magbegor 2016-ban kiérdemelte az U17-es világ-bajnokság MVP-jének (Legértékesebb Játékos) járó díjat. 2020-ban WNBA bajnoki címet ünnepelhetett a Seattle Storm csapatával, 2021-ben pedig az ausztrál válogatott tagjaként 20 ponttal és nyolc lepattanóval debütált a tokiói olimpián.

Az este a hagyományos éjszakába nyúló büfés kérdezz-felelekkel zárult Török Zoltán és a legkitartóbb szurkolói mag között.

 A Sopron Basket 2022-2023-as kerete

Név Poszt

Vandersloot Courtney (HUN/USA) 1
Fegyverneky Zsófia 1-2
Böröndy Vivien 2-1
Brittney Sykes (USA) 2
Kókai Patrícia 2 (U20)
Alice Kunek (IRL/AUS) 3
Czukor Dalma 3
Sitku Zsuzsanna 4-3 (U20)
Varga Alíz 4
Jelena Brooks (honi nevelés/SRB) 4
Határ Bernadett 5
Ezi Magbegor (AUS) 5
Dragana Stankovic (honi nevelés/SRB) 5

Vezetőedző: Gáspár Dávid
Edző: Laczka Miklós
Mentor: Stevan Karadzic

Hirdetés