Hirdetés
Európa

Kihirdette keretét a svéd válogatott, Amanda Zahui nem lesz ott az Eb-n:

:

Hirdetés

A hétvégén bemutatták a svéd válogatott 18 fős bő keretét, mely májusban megkezdi a felkészülést a 2021-es Európa-bajnokságra.

A csapatban megindult egy fiatalítási folyamat és hét olyan játékos is bekerült a névsorba, akik a svéd bajnokságban is játszanak. A legnagyobb hiányzó Amanda Zahui. A klasszis center januárban azért jött el a Dinamo Kurszktól, hogy olyan állapotra hozza magát, mely lehetővé teszi a WNBA-s és az Európa-bajnoki szereplést. Ezt azonban nem fogja bírni, így lemondta erre a nyárra a válogatottságot, ami nem jelent végleges búcsút a nemzeti csapattól.

A nemzetközi sorozatokból is jól ismert rutinos játékosokból Zahui távolmaradása ellenére sem lesz hiány: Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Louice Halvarsson, Kalis Loyd vagy éppen Binta Drammeh és Nathalie Fontaine továbbra is rendelkezésre áll. Svédországban az elmúlt napok legnagyobb híre volt, hogy Klara Lundquist szerződést kapott a Washinton Mystics-től. Ez azonban nem befolyásolja szereplését a nemzeti csapatban.

A svédek május 18-án kezdik a felkészülést a kontinenstornára. Valenciában lépnek pályára, ahol a csoportkörben Spanyolország, Szlovákia és Fehéroroszország lesznek a riválisaik.

A bő keretüket Binta Drammeh, Elin Eldebrink, Frida Eldebrink, Matilda Ekh, Nathalie Fontaine, Elin Gustavsson, Louice Halvarsson, Paulina Hersler, Lovisa Hjern, Emma Johansson, Klara Lundquist, Kalis Loyd, Regan Magarity, Ellen Nyström, Josefin Vesterberg, Stephanie Visscher, Fanny Wadling és Freja Werth alkotja.

Hirdetés