Hirdetés
Archivum

Kihirdette keretét az NKE – FCSM Csata:

:

Hirdetés

Az NKE – FCSM Csata a hivatalos felületein sajtóközleményben mutatta be keretét a 2019/2020-as szezonra. Részletek a klub összeállításában.

Forrás: NKE – FCSM Csata

A koncepciónk nem változott, idén is a fiatal magyar tehetségekre építjük csapatunkat, 3 külföldi játékossal kiegészítve.

Továbbra is csapatunkat erõsíti két felnõtt válogatottban is bemutatkozott Horváth Bernadett és Lelik Réka akikre a következõ szezonban is kulcsszerep hárul.

A második szezonját kezdi csapatunkban az U-20-as válogatottal Európa bajnokságra készülõ Radócz Fanni, akire több szerep fog hárulni a belsõ pozíciókban.

Az U-18-as válogatottal EB-re és VB-re készülõ Angyal Barbara és Mányoky Réka már belekóstolt a felnõtt bajnokság légkörébe valamint Boros Júlia és Horváth Fruzsina is csapatunkat fogják erõsíteni.

Felnõtt keretünk tagja lesz az U-16-os válogatott Krasovec Lili akiben nagy potenciát látunk.

Második szezonját kezdi meg kék-fehérben a 22 éves több korosztályos EB-t megjárt Solymosi Noémi és elkezdi elsõ felnõtt szezonját a 2002-es születésû Várszegi Réka is.

Belsõ posztra érkezik az újonc amerikai Megan Gustafson 22 éves 190 cm, aki az IOWA Hawkeyes University játékosa volt. Õt választották az idei egyetemi bajnokság (NCAA) legjobb játékosának valamint õ lett a szezon legeredményesebb pontszerzõje is. Jelenleg is az amerikai profi bajnokságban játszik (WNBA) a Dallas Wings színeiben. Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy nálunk kezdi európai karrierjét.

Szintén Amerikából érkezik a nagy rutinnal és nemzetközi tapasztalattal rendelkezõ Emma Cannon 30 éves 188 magas, aki már már több európai top bajnokságban játszott. Legutóbb lengyel bajnok volt az Arka Gdynia csapatával. Komoly nemzetközi tapasztalata (WNBA, Euroleague, Eurocup) és rutinja nagy segítség lehet a tehetséges fiatal játékosaink számára.

A harmadik légiósunkról is hamarosan hírt adunk.

Vezetõedzõnk továbbra is Tursics Krisztián, aki fiatal kora ellenére már második szezonját kezdi az NB-I-es bajnokságban. Nagy lelkesedéssel és rengeteg munkával küzd a magasra kitûzött céljainkért.

Másodedzõnk a jól ismert magyar bajnok és kupagyõztes volt válogatott játékos Bódi Ferenc lesz, aki az MTK-Törökbálint csapatától érkezett és elsõ szezonját kezdi a hölgyek irányításával. Felnõtt csapatunk mellett az amatõr NB I-B-s és az U-18-as csapatunk vezetõedzõje is lesz.

Erõnléti edzõnk továbbra is Horváth Balázs marad.

Szakmáry Attila személyében új gyúró érkezik a csapatunkhoz aki eddig az úszó válogatottnál tevékenykedett.

A technikai vezetõ feladatokat Mányoky Fanni látja el és õ vezeti továbbra is az egyetemi csapatunkat a következõ évadban.

A felnõtt keret augusztus 19-én kezdi meg a felkészülést a szeptember végén kezdõdõ új bajnoki évadra.

Forrás: NKE – FCSM Csata

Hirdetés