Hirdetés
Archivum

Kihirdették a 3×3-as Európa-bajnokság csoportjait:

:

Hirdetés

Miután vasárnap teljes lett a mezõny, a FIBA elkészítette az amszterdami 3×3-as Európa-bajnokság csoportbeosztását. A július 7. és 9. között megrendezésre kerülõ tornán nem került egyszerû csoportba a címvédõ magyar válogatott.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A 12 résztvevõ válogatottat négy darab 3 csapatot felvonultató csoportba sorolták a világranglista június 26-i állása alapján. Minden csoportból az elsõ két helyezett jut a negyeddöntõbe, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek.

A magyar válogatott az A-csoportba került Svájc és Románia mellé. Mindkét riválisunk Andorrában szerepelt a selejtezõ során. A svájciak világbajnoki negyeddöntõt vívtak, míg a mieink Andorrában a döntõben találkoztak velük. Románia Gabriela Marginean nélkül is kifejezetten szervezett csapat benyomását keltette, az andorrai elõdöntõben óriási izgalmak közepette Svájctól kaptak ki.

A B-csoportban szerepel Oroszország, Spanyolország és Szlovákia. Ez a hármas azért pikáns, mivel a selejtezõ másik ágán Poitiers-ben a világbajnok oroszok és a spanyolok nagy csatát vívtak. A C-csoportban Csehország, Olaszország és Szerbia található. Az olaszokat nagyon jól ismerjük, kifejezetten veszélyes csapat. A szerbeknél pedig Jelena Maksimovic révén várhatóan lesz magyar érdekeltség. A D-csoportot Franciaország, a házigazda és világbajnoki elõdöntõs Hollandia, illetve Írország alkotja.

A csoportok beosztása
A-csoport: Magyarország, Svájc, Románia
B-csoport: Oroszország, Spanyolország, Szlovákia
C-csoport: Csehország, Olaszország, Szerbia
D-csoport: Franciaország, Hollandia, Írország

Hirdetés