Hirdetés
3x3

Kihirdették a 3×3-as világbajnokság mezőnyét:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) kihirdette a 2022-as 3×3-as világbajnokság mezőnyét.

A 3×3-as szakág idei legnagyobb seregszemléjét június 21. és 26. között rendezik a belgiumi Antwerpenben. Három év után lesz ismét világbajnoksága a 3×3-as szakágnak. A lebonyolítás nem változik a korábbiakhoz képest, tehát 20 női és 20 férfi válogatott alkotja a torna mezőnyét.

Változás a korábbi évekhez képest, hogy a FIBA kiírt az ázsiai régiója számára egy selejtezőt, melyet Új-Zéland válogatottja nyert meg.

Mivel a FIBA Central Board márciusi 25-én rendezett ülésén elnapolták a döntést Oroszországgal, illetve adott esetben a helyükre beugrókkal kapcsolatban, így azt nem tudjuk, hogy a 20 csapatos mezőnyben az oroszok által kivívott hely sorsa miként alakul. Az biztos, hogy fel lesz töltve a mezőny 20 résztvevőre. Tehát nem fordulhat elő olyan, mint sok más sportágban vagy például a napokban véglegesített Universiadén, ahol végül páratlan számú, 15 csapatos mezőnnyel megy majd a torna.

A 2022-es 3×3-as világbajnokság női tornájának mezőnye: Ausztria, Belgium, Brazília, Kanada, Chile, Kína, Dominikai Köztársaság, Egyiptom, Franciaország, Németország, Japán, Litvánia, Mongólia, Hollandia, Új-Zéland, Lengyelország, Románia, Spanyolország, USA + egy később kihirdetésre kerülő válogatott.

Hirdetés