Hirdetés
Európa

Kihirdették a belga válogatott keretét:

:

Hirdetés

Az olimpiai résztvevő európai válogatottak közül csütörtökön Belgium keretét is megismerhettük a novemberi válogatott programra.

A belgák Portugáliában, Lisszabon mellett játszanak majd buborékos tornán. Az ellenfeleik a házigazda Portugália és Ukrajna lesznek. A szakmai stábjuk a biztonság kedvéért 24 fős bő keretet nevezett meg. Közülük kerül ki a kötelező Covid-19 tesztek után a 14 utazó játékos.

A keret tagja Ann Wauters, de a figyelem középpontjában már a két WNBA-s klasszis áll. A 2019-es nagydöntő MVP-je Emma Meesseman és a buborékos floridai szezonban élete formájában játszó Julie Allemand. A csapatban helyet kapott a PEAC egykori légiósa Julie Vanloo, de már a feltörekvő generációból a Massey-ikerpár is utat tör magának.

A belgák bő kerete:

Julie Allemand, Harriet Bende Nawezhi, Marjorie Carpréaux, Nastja Claessens, Antonia Delaere, Manon Descamps, Lore Devos, Serena-Lynn Geldof, Ine Joris, Emmeline Leblon, Maxuella Lisowa, Becky Massey, Billie Massey, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Kim , Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Elise Ramette, Laure Resimont, Sam Van Buggenhout, Julie Vanloo, Marie Vervaet és Ann Wauters.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés