Hirdetés
3x3

Kihirdették a francia 3×3-as válogatott bő keretét:

:

Hirdetés

Közvetlenül az ünnepi időszak előtt a Francia Kosárlabda Szövetség hivatalos felületein bemutatták a 3×3-as válogatott 10 fős bő keretét.

Franciaország 3×3-ban az egyik legerősebb szakmai programot teljesítette 2019-ben. Az egész szezont töretlenül végig versenyezték. Megvédték címüket az Európa-bajnokságon és a FIBA 3×3 WS összetettjének az élén végeztek.

A kerethirdetés meglepetést nem tartogat. Az Európa-bajnoki címet szerző válogatott négy tagja, tehát Ana Maria Filip (CCC Polkowice), Laëtitia Guapo (Charnay Basket), Marie-Eve Paget (Basket Landes) és Migna Toure (Basket Landes) mellett Assitan Kone (Saint-Amand Hainaut Basket), Caroline Heriaud (Roche Vendée BC), Clarince Djaldi Tabdi (Nantes Rezé), Katia Mosengo Masa (BC Saint-Paul),, Marie Mane (Saint-Amand Hainaut Basket) és Victoria Majekodunmi (COB Calais) szerepel. Őket is mind láthattuk a FIBA 3×3 WS versenysorozaton.

A francia válogatott február 4. és 9. között edzőtáborban vesz részt. A március 18. és 22. között kiírt olimpiai selejtezőn a csoportkörben USA, Németország, Uruguay és Indonézia lesznek az ellenfeleik.

Hirdetés