Hirdetés
Archivum

Kihirdették a francia válogatott bõ keretét a 2019-es Eb-re:

:

Hirdetés

Valérie Garnier és stábja kihirdette a francia válogatott 19-es fõs bõ keretét az idei nyári programra. Nagy meglepetések nincsenek, de a fiatalítás jelei látszódnak.

Fotó: ffbb.com

Fotó: ffbb.com

Valérie Garnier az elmúlt években megismert alapcsapatra épít, melyet Sandrine Gruda, Endy Miyem, Marine Johannès, Helena Ciak, Olivia Epoupa, Sarah Michel és Diandra Tchatchouang alkot. A feltörekvõ fiataljaik közül a 18 éves Marine Fauthoux és a 17 éves Iliana Rupert kap lehetõséget. A honosított pedig Bria Hartley lesz.

Arról már korábban hírt adtunk, hogy a francia válogatott munkáját idén egy kommunikációs ügynökség segíti a “We Can Be Euro”  kampánnyal. Ennek az a célja, hogy egy kicsit nagyobb figyelmet generáljanak az együttes szereplésének.

A legutóbbi három kontinenstorna ezüstérmese május 25-én kezdi a felkészülést és összesen hat mérkõzést vív hazai pályán az Európa-bajnokság elõtt. Elõször június 9-én és 10-én Mont-de-Marsan városában Ukrajnával játszanak két meccset. Ezt követõen Rennes új 4500 fõs arénája (Glaz Arena à Cesson-Sévigné) ad otthont egy tornának. Ezen Törökország, Oroszország és Szerbia vesz még részt. Zárásul pedig június 23-án az Európában túrázó kínai válogatottal mérik össze az erejüket a franciák.

A 19 fõs bõ keret: Valériane Ayayi, Marième Badiane, Ornella Bankole, Romane Bernies, Alexia Chartereau, Sara Chevaugeon, Helena Ciak, Olivia Epoupa, Marine Fauthoux, Sandrine Gruda, Bria Hartley, Marine Johannès, Magali Mendy, Sarah Michel, Marie-Michelle Milapie, Endy Miyem, Iliana Rupert, Ingrid Tanqueray, Diandra Tchatchouang.

Fotó: ffbb.com

Fotó: ffbb.com

Hirdetés