Hirdetés
Archivum

Kihirdették a spanyol keretet az elsõ nyári összetartásra:

:

Hirdetés

A szeptember végén Tenerifén megrendezésre kerülõ nõi kosárlabda Világbajnokságra készülõ spanyol válogatott szakmai stábja kihirdette az elsõ nyári összetartás 16 fõs bõ keretét.Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

A spanyol válogatott elsõ nyári összetartása június 24-én kezdõdik Madridban, a munka pedig ezt követõen Palmán folytatódik. A csapat július második hetéig lesz együtt. Ez idõ alatt július 5-én és 6-án Japánnal játszanak felkészülési mérkõzéseket.

Lucas Mondelo és stábja 16 játékosra számít. Õk Laia Palau (Bourges), Silvia Domínguez (Perfumerías Avenida), Cristina Ouviña (Bourges), Anna Cruz (Dinamo Kurszk), Marta Xargay (USK Praha), Queralt Casas (Landes), Alba Torrens (UMMC Jekatyerinburg), Leonor Rodríguez (Wisla Krakow), Belén Arrojo (Snatt´s FSA), María Conde (Spar Citylift Girona), Beatriz Sánchez (StarCenter Uni Ferrol), María P. Araújo (Star Center Uni Ferrol), Tamara Abalde (Mann Filter), Laura Nicholls (Perfumerías Avenida), Laura Gil (Perfumerías Avenida) és Nogaye Lo (Cadi LaSeu).

Ahogy azt a fenti névsor is mutatja, a spanyol szakmai stáb a jól ismert összeszokott alapcsapatukat hívta be. Négyen érkeznek az új U23-as válogatottjukból és érdemes még kiemelni Tamara Abalde nevét, aki a 2012-es Eb-selejtezõk óta nem volt kerettag. Õket leszámítva nagy változás nincs, de ez még nem tekinthetõ a VB-résztvevõ gárdának. Lucas Mondelo a spanyol szövetség közleményében is úgy fogalmaz, hogy a keret továbbra is nyitva áll minden játékos elõtt.

„Minden nyáron újraépítjük magunkat. Az alapoktól kezdjük az építkezést. A trófeákat otthon hagyjuk és azzal is tisztában vagyunk, hogy a mezeken lévõ nevek önmagukban nem nyerik meg a meccseket.” – ezekkel a gondolatokkal zárta a keretet bemutató sajtóanyagot Lucas Mondelo.

Hirdetés